Arxiu

MAITE FRUITÓS EL TAI-TXI DE XINA «No ho fan per ser més forts sinó per prevenir malalties»

La professora de tai-txí i txi-kung al C.C. Sant Oleguer, el Punt Centre Fitness i el Club de Tennis Sabadell, Maite Fruitós Alivés, 50, ha viatjat ella sola a Xina només per veure, durant un mes i mig, parcs i places de les ciutats per empapar-se de la cultura popular del tai-txí en el seu país d’origen.


Objectiu del viatge.
Veure si era veritat el que em diuen alguns xinesos d’aquí, que el tai-txí només és cosa de gent gran.
I?
Sortosament he pogut comprovar que és fals. He vist molta gent jove a totes les hores del dia a tots els parcs i places de la Xina que he visitat. I a moltes escoles és obligatori.
En un mes i mig es poden fer moltes coses.
Jo he estat a Sanghai, Hangzhou, Guilin, Yang Shuo, tots paisatges meravellosos, però sobretot, tots plens de cultura del tai-txí.
Només anava parcs i places?
Sí. No volia fer turisme perquè ja havia estat a Xina el 2005 i aquelles places plenes de gent practicant diferents tècniques em seduïen. Però sempre les veia de passada. Era un viatge organitzat i mai no m’hi podia quedar.
I ara?
Ara quan trobava una plaça que m’agradava em quedava hores i hores.
Ells l’acceptaven?
Sempre. Sempre amb aquell somriure. Els feia molta gràcia els rínxols dels meus cabells i quan veien que feia tai-txí de seguida em feien un lloc. Si sabien anglès, després comentàvem i m’ensenyaven variants.

Comentaris
To Top