Arxiu

FAUSTO MORALES, VIDEOARTISTA : «El maping és el futur»

El  videoartista sabadellenc, Fausto Morales Gil, 41, ha triomfat a les festes de la Mercè de Barcelona amb el seu espectacle «Ombracle Zona Afectada», en què projectava imatges damunt les plantes.
Des de la seva empresa Slidemedia (www.slidemedia.net) és capaç de projectar vídeos sobre qualsevol superfície per empreses, discoteques, events o el que faci falta.


Què és el maping?
Una branca de l’art visual nascuda fa cinc anys. Fas un mapa a l’ordinador d’una superfície real (façana, objecte, espai…) i hi projectes imatges adaptades exactament a aquella superfície.
Un exemple.
Per exemple agafem aquesta paret amb dues finestres, la introduïm a l’ordinador amb les mides exactes i la imatge projectada encaixarà exactament amb els dos forats de les finestres.
Més exemples.
Jo tinc mapejat un telèfon antic i quan hi projecto imatges de vídeo al damunt, sembla futurista, amb tot de coloraines.
I un organic maping?
El que he fet a l’Hivernacle del Parc de la Ciutadella: imatges damunt éssers vius com plantes i uns humans misteriosos (foto) que investigaven què els hi passava a les plantes.

Comentaris
To Top