Arxiu

Es pensen que som tontets……

Fa molt de temps els veïns de l’Estació dels FFCC de Gràcia demanem a l’Ajuntament, partits polítics, entitats i ciutadans de Sabadell, ens ajudin a recuperar els antics jardins de l’Estació, uns dels pocs espais verds a la ciutat des de l’any 1932 fins al 1996, any en el que, malauradament, s’hi va construir un pàrquing; fins i tot l’AGVG va encarregar una maqueta descriptiva dels jardins i el passeig que va poder contemplar moltíssima gent, des de  l’alcalde Bustos fins el conseller Nadal. Ara bé, cal advertir que sempre hem tingut per contra i a l’aguaït de l’ocasió, uns esparvers del tipus promotors immobiliaris, dels que en queden pocs però molt poderosos; el lloc, cèntric i arran de l’Estació, és perfecte per l’especulació.
Ara, ens assabentem (D.S. 6-10-11) que “La Generalitat farà el túnel fins a Can Feu a canvi de fer pisos a Sabadell-Estació”. No és que s’hagin fet un fart de rumiar aquests senyors, el que passa, és que continua el joc a tres bandes, o sigui, Promotors-Ajuntament-FFCC de la Generalitat. I el pastís és molt gran, no es tracta de fer uns pisets (per sota del pàrquing passa el tren) això serien quatre rals sinó un complex o macrourbanització. L’operativa és senzilla, els promotors hi posen els diners (molts), l’Ajuntament desqualifica els terrenys a “la brava” no tan sols del pàrquing dels FFCC sinó del voltant, en especial, una nau industrial immensa morta de fàstic, i la Generalitat no paga el tram de  via ¿? i, a més, una part dels tontets dels veïns, encara agraïts. El més punyent és que amb aquest embolic, legal o no, tothom voldrà  “xupar de la mamella”, en definitiva, negoci rodó per l’especulació a tot drap però per Sabadell, l’oportunitat de recuperar un espai verd perduda per sempre.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top