Arxiu

La Cecot respon al senyor Sanesteban

El passat divendres, 28 d’octubre, D.S. va publicar un article del senyor Joaquim Sanesteban, d’Entesa per Sabadell, en el que es feia menció expressa de la Cecot, entitat que presideixo, i també sobre la meva persona. Amb independència de la llibertat d’opinió que pugui exercir qualsevol persona en un mitjà de comunicació, i precisament per poder exercir correctament aquest dret, he considerat adient i important corregir públicament algunes de les dades que facilita el senyor Sanesteban en el seu article i que són errònies. Crec que és de justícia que els lectors tinguin tota la informació necessària per tal de crear-se la seva pròpia opinió.
La Mútua de Terrassa, al contrari del que afirma el senyor Sanesteban, mai ha estat propietat de la patronal Cecot i jo mai he estat president d’aquesta entitat. Com bé es diu a l’article, la Mútua de Terrassa es va crear l’any 1900, força abans que naixés la Cecot l’any 1978.
A tall d’informació històrica, que tot lector i tota lectora pot recavar a qualsevol hemeroteca i biblioteca de la comarca, l’Institut Industrial de Terrassa va ser l’impulsor i creador de la major part d’entitats econòmiques de la ciutat de Terrassa durant el segle XX. El que avui en dia està tan de moda com a Responsabilitat Social, durant el segle XX, els industrials tèxtils ja la van aplicar impulsant i creant la Cambra de Comerç i Indústria (1886), la Mútua de Terrassa (1900), la Fundació Busquets, d’atenció i acompanyament de menors, adults i famílies en situació de vulnerabilitat (1901), l’Escola d’Enginyeria Tècnica i d’Enginyeria Superior (1901-1904), el Centre Tecnològic Leitat (antic Acondicionamiento Tarrasense) (1906), la Cambra de la Propietat (1921), el col·legi P.P. Carmelitas (1929), Aigües de Terrassa (1943), el Museu Tèxtil (1946), el col·legi P.P. Salesians i, finalment, la patronal Cecot l’any 1978.
Per al seu coneixement, doncs, totes aquestes entitats tenen òrgans propis de govern, i en relació a la Mútua de Terrassa, que és l’entitat sobre la que fa referència el senyor Sanesteban al seu article, des de fa més de 100 anys, per tant, molt abans de la creació de la patronal multisectorial Cecot.
Un segon aspecte del mateix article que fa referència a la Nit de l’Empresari que impulsem des de la Cecot, aclarir al senyor Sanesteban que la nostra entitat va premiar dues bones pràctiques dutes a terme durant el 2010 per dues entitats del sector de la salut pública: l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Institut Català d’Oncologia. Ambdós hospitals van definir, aprovar i posar en marxa durant el 2010 un projecte de màxima eficiència en temps de crisi. El comitè va reconèixer l’aplicació de polítiques de remuneració innovadores, basades en objectius de reconeixement internacional, de qualitat i d’eficiència, així com els acords presos entre direcció i treballadors, desenvolupades durant l’any 2010 en aquests dos centres.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top