Arxiu

Banc Sabadell dóna nom i patrocini al Festival del Mil·lenni «més ambiciós»

Jaume Puig (Banc Sabadell), Martín Pérez (Concert Studio) i el director del Palau de la Música, Joan Oller (foto: Carles Cascón)

Primeres i variades figures com el dúo Dinámico, María Dolores Pradera, Ute Lemper, James Taylor, Anoushka Shankar, Michael Nyman, Jane Birkin, Philip Glass o Adamo donen relleu a la 13a edició del certamen barceloní més eclèctic, i que passa a denominar-se «Banc Sabadell Festival del Mil·lenni».

En un context de restriccions al terreny cultural, el Festival del Mil·lenni, lluny de contenir-se, presenta la seva edició «més ambiciosa» l’any que ha fitxat el Banc Sabadell com a patrocinador principal, i que a partir d’ara dóna nom al certamen.
Han signat per quatre anys i divendres passat Jaume Puig, director general adjunt comercial del banc, defensava que «la cultura és una plataforma excel·lent de projecció externa» i que aquest pas «ajudarà a difondre encara més la marca Sabadell». Amb un pressupost global de 3.172.000 euros al qual col·labora el BS amb una quantitat «adequada» –Puig no va voler donar al xifra exacta divendres passat–, fins l’abril vindran a Barcelona una quarantena de primeres figures, una de les quals, la brasilera Adriana Calcanhotto, completarà el seu concert del Palau de la Música del 15 de març amb un altre l’endemà al teatre-auditori de Sant Cugat, «un camí que seguirem en el futur», va anunciar Martín Pérez, director general de Concert Studio.
Obrirà el festival el dúo Dinámico el 2 de desembre amb tres concerts al Coliseum. Anoushka Shankar, filla de Ravi Shankar (i germana de Norah Jones) presenta a L’Auditori (14 de desembre) Traveller, el disc produït per Javier Limón que ha gravat amb el sabadellenc Duquende, Pepe Habichuela i El Piraña, entre altres artistes del flamenc.
Fent de l’eclecticisme bandera, les veus de María Dolores Pradera, Ainhoa Arteta, Adamo o Niña Pastori comparteixen cartell amb Silvia Pérez Cruz (que debuta amb cançons pròpies), Jane Birkin (amb nou músics japonesos per cantar Serge Gainsbourg), Rosana (amb dos concerts presentant el nou disc ¡¡¡Buenos días mundo!!!), Bebe (també amb nou disc), Pablo Milanés i Ute Lemper amb El último tango en Berlín. Dianne Reeves obrirà un cicle de jazz dedicat a Blue Note, amb Joe Lovano i Erik Truffaz.

Comentaris
To Top