Arxiu

El comunicat de la comunitat musulmana

Resposta al comunicat de la comunitat musulmana en representació de les mesquites de Sabadell.
En primer, lloc felicitar  a l’autodenominada comunitat islàmica de Sabadell per la denúncia del segrest dels cooperants en els camps de refugiats que els sahrauís tenen a la zona de Tinduf, com acció criminal. Aquesta denúncia situa la violència lluny del camí per la convivència i la superació dels conflictes. Compartim plenament el principi que el segrest és un acte criminal. Es absolutament deplorable que es tregui la llibertat de les persones que amb la seva major bona voluntat donen el millor d’elles mateixes amb accions per fer d’aquest mon món un xic menys injust.
En segon lloc, denunciar de forma molt clara i contundent  l’ús partidista i polititzat que se’n fa d’aquest segrest per la seva part. No tota la comunitat islàmica resident a Sabadell comparteix la politització de la segona part del comunicat, entre els quals cal comptar els islàmics sahrauís, etc… El que dóna a entendre el rol sesgat i sospitós que en fa el comitè de les mesquites que més que un espai de coincidència religiosa es converteix en un espai depenent del poder polític del Marroc.
En tercer lloc, recordar o informar a l’esmentada comunitat islàmica, la resta de ciutadania de Sabadell  ja ho sap,  que el Polisario és la instància que la comunitat internacional reconeix com a representant del poble sahrauí. Les Nacions Unides li reconeixen aquesta representativitat, tant és així que  en tot el procés negociador del procés de pau les dues parts són, per un cantó, el govern del Marroc i per l’altre el Polisario. Compartim amb ells la preocupació que s’acabi el conflicte al Sàhara Occidental.
El Sàhara Occidental, on hi ha el conflicte, no són “unes províncies del Sud” com s’esmenta en el comunicat. Així ho reconeixen les NU i el govern espanyol. És un territori pendent de descolonització. Entenem que al sud del Marroc, situat al nord de la vall del Draa (Agadir), no hi ha més conflicte que el que pateixen el conjunt de ciutadans del regne del Marroc en la seva manca de llibertats i de democràcia.
¿Com se li pot demanar al govern espanyol altra cosa que no sigui que compleixi amb el seu deure i obligació com és el de finalitzar de forma correcta, el procés de descolonització de l’antiga colònia amb l’acceptació dels propis sahrauís?
També ens agradaria que l’esmentada comunitat islàmica vetllés per les llibertats i la finalització de la repressió a mans de les autoritats del Marroc que pateixen els sahrauís que viuen en la seva pròpia terra, de la que n’han estat invadits.
També ens agradaria poder compartir amb ells la denúncia a la manca de respecte dels drets humans que pateixen els ciutadans d’origen sahrauí que no es poden expressar ni viure la seva condició de sahrauís en la seves pròpies ciutats.
Ens plauria molt la seva aportació en la superació del conflicte de forma real, i que ajudés a cercar el camí de la Pau de forma justa.
En aquest camí ens hi podem trobar!

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top