Arxiu

La Big Band Jazz Terrassa evoca Duke Ellington, Count Basie i Thad Jones

Una selecció de diverses èpoques de Duke Ellington, Count Basie, Thad Jones i temes més recents centra l’ampli repertori que ofereix avui la Big Band Jazz Terrassa al seu concert (21.30h.) a l’auditori de l’Espai Cultura Unnim de Sabadell.

Dins els «Dimecres Musicals» de jazz i músiques del món de Joventuts Musicals, però organitzat des del cicle Acció Cultural de l’Obra Social d’Unnim Caixa, el concert d’avui de la big band que dirigeix John DuBuclet serà fidel al seu estil que busca «arribar a tothom» amb un programa variat, però carregat d’intencions i sentit per als entesos.
Amb el clàssic Take the ‘A’ Train obrirà la nit amb una part dedicada a Duke Ellington, que enllaçarà amb els aires «més swingats» de Count Basie (I told you so, Cute) per saltar a peces de Thad Jones com A child is born o Us, aquesta en un terreny més de fusió jazz-rock.
El repertori de 14 temes es completarà amb Xino-xano, un ‘latin’ del mateix DuBuclet, i Count Bubba, de Gordon Goodwin, «potser la big band més potent ara mateix a Los Angeles», diu el director i trombonista d’aquesta reunió de 16 músics que es troben entre el millor de Catalunya. Molt coneguda i consolidada al panorama català des del seu debut el 2000 dins del 19è Festival de Jazz Terrassa, la Big Band Jazz Terrassa ha destacat per un intens treball creatiu que, amb uns assajos finançats per uns patrocinadors del món de la construcció –en els darrers anys només COPCISA– li permetia treballar a fons repertoris monogràfics. El ritme era de quatre assajos i un concert mensuals.
Però «els canvis al país també han comportat canvis a la big band», revela DuBuclet que ara es troba «en una altra dinàmica», sense patrocini. que només permet un parell d’assajos pels concerts que surtin. Es manté intacta, però la solvència dels músics, que han tocat i gravat discos amb figures com Judy Niemack, Slide Hampton o Frank Wess

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top