Arxiu

Privatitzar la Sanitat catalana?

No sé si he entès bé el senyor Boi Ruiz, ja que llegeixo que ha llançat una “brillant” idea: la reforma del sistema sanitari espanyol per tal que els ciutadans que arribin a un determinat nivell de renda hagin de contractar obligatòriament una pòlissa d’assegurança. Que personalment algú es mostri “partidari d’una pòlissa bàsica d’obligada assegurança per a aquells que tenen un determinat nivell de renda”, no té major importància, excepte si aquesta persona és un alt càrrec de la Generalitat.
El conseller Boi Ruiz ha assegurat que Catalunya porta un any d’avantatge per haver aplicat els primers retalls el 2011, i ha afegit la idea que el sector públic i privat han de “cooperar més que competir”. De fet, ha demanat a les patronals sanitàries que presentin un pla estratègic en el qual identifiquin les seves fortaleses i debilitats com a sector per veure en quin punt les podria ajudar l’Administració.
El que sembla que ignora el conseller Boi Ruiz és que a Catalunya, des de fa molts anys, un gran nombre de ciutadans ja tenen una assegurança de salut, pagada per ells mateixos, en vistes de la nefasta gestió que els socialistes han dut a terme en els seus anys de govern . Ara hauria de dir-nos quina és la renda que consideraria la Generalitat com obligada a subscriure aquesta hipotètica assegurança, i si els que la subscriguin seguirien pagant la Seguretat Social.
Em temo que el senyor Ruiz no en té ni idea; ha estat un “globus sonda”, una “ocurrència” llançada per dir alguna cosa “novedosa” en el debat sobre el futur de la sanitat organitzat per la patronal catalana Aces. Em temo, també, que és un projecte encobert per privatitzar la Sanitat catalana, que m’agradaria saber a quins professionals beneficiaria.
I mentre es planteja aquesta mesura, ni una sola paraula sobre suprimir les “embaixadetes” …

Comentaris
To Top