Arxiu

Un concert de l’Escolania de Montserrat homenatjarà la figura del P. Rodamilans

La Parròquia de la Puríssima Concepció de Sabadell, en el marc del 75è aniversari de la mort del Pare Àngel Rodamilans, acull aquest divendres, 16 de desembre, a les 21h. un concert de l’Escolania de Montserrat, que primer cop interpretarà aquí obres de l’il·lustre sabadellenc, monjo de Montserrat i reconegut compositor i músic.

Al recital conflueixen diversos elements de gran significació a l’entorn del Pare Àngel Rodamilans i Canals (1874-1936). Va entrar amb sis anys l’escolania de la parròquia de la Puríssima i anys després, acabada la seva formació, hi tornaria com a mestre de música de l’escolania i, del 1903 al 1915, organista i mestre de capella.
És «una d’aquelles figures que ennobleixen la història del nostre poble, però que, injustament, resten encara en l’oblit», apunta Bernat Vivancos, director de l’Escolania de Montserrat.
I afegeix Vivancos: «Monjo exemplar, compositor fecund i infatigable, ens ha deixat un llegat molt valuós, format majoritàriament d’obres corals, primer més austeres i, ja als últims anys de la seva vida, més complexes i agosarades».
El director barceloní però sabadellenc d’adopció dirigirà el mig centenar d’escolans amb Mercè Sanchis al piano amb un programa en dues parts. La primera es centra en obres de Rodamilans amb textos de Mn. Cinto Verdaguer, com per exemple Entre lliris (1911), peça per a tres veus i orgue, Rosa Vera (1910), per a tres veus blanques i orgue o La Margarida i Lo llit d’espines.
La segona meitat del recital està dedicada al poema musical de Francesc Civil (1895-1990) El nostre Nadal i a un recull de nadales populars.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top