Arxiu

La deshumanització del món empresarial a «La cuestión humana»

El cicle de cinema francès 2011 «Foules sentimentales», que presenta l’Alliance Française els dimecres d’aquest mes –fins el proper dia 21– a l’Imperial, amb títols recents en versió original subtitulada, continua avui amb la projecció (20.15h.) de La question humaine (La cuestión humana).
Dirigit el 2007 per Nicolas Klotz, el film despulla la deshumanització de l’empresa a través dels seus tecnicismes i formes de control dels treballadors, lligant-t’ho tot en clau de thriller amb un passat relacionat amb el nazisme.
El protagonista és Simon, de 40 anys, que treballa com a psicòleg al departament de Recursos Humans d’una gran empresa petroquímica franco-alemanya. Un dia, li demanen que faci una investigació confidencial sobre la salut mental del gerent general, que desperta inquietuds per les seves tendències depressives.
El psicòleg accepta l’encàrrec a contracor, però quan s’endinsa en els fantasmes d’aquest home, topa amb els seus propis fantasmes.
La pel·lícula està protagonitzada per Mathieu Amalric (Simon), Michael Lonsdale (Mathias Jüst), Laetitia Spigarelli (Louisa) i Jean-Pierre Kalfon (Karl Rose). Una crítica de Télérama en parla com a «inquietant trencaclosques, thriller a la vegada polític i psicològic fet de llargues seqüències clarobscures», en el qual «cada primer pla sobre un cos, sobre els esclats afilats d’una ‘rave’ o la grisor encoixinada d’un despatx, suggereix un canvi de la realitat, al límit del que és estrany. Una  experiència formidable», conclou».
El cicle «Foules sentimentales» de l’Alliance s’acomiadarà dijous vinent amb la projecció a l’Imperial (20.30h.) de Le roi de l’évasion, d’Alain Guiraudie (2009)

Comentaris
To Top