Arxiu

Jordi Gardeñas: «Al jazz la crisi no ens ve de nou, som uns buscavides»

De l’estudi poc convencional que ha muntat el bateria Jordi Gardeñas al carrer Unió, Maruixa, ha sortit el disc Impros and films, on el duo que forma amb el guitarrista Rai Castells explora un jazz avantguardista amb temes originals, bandes sonores com Million Dollar Baby i improvisacions.

No és un jazz de fàcil accés pels que prefereixen el benestar del swing o els formats més familiars. Però és que el sabadellenc Jordi Gardeñas és un músic tant inquiet i trencador que fins i tot troba el cantó positiu de la crisi i la davallada de concerts: «la competència està molt bé perquè t’has de posar les piles, estudiar, millorar i estar molt a sobre de l’instrument. Jo no sóc d’‘apalancar-me’», deixa clar.
I és que, afegeix, en el jazz i la música en general la crisi no ve de nou. «Som un sector de buscavides. Sempre estàs venent el peix. Però sempre surten cosetes».
Amb aquests ànims presenta el llançament del disc Impros and films, que produeix ell i toca a duo amb el guitarrista Rai Castells, però amb col·laboracions del saxofonista Martí Serra, el teclista Sergi Sirvent i el trompetista Benet Palet.
Cadascú toca a les tres diferents improvisacions que s’intercalen al disc amb un tema original del guitarrista, Cinc, i dues versions de bandes sonores: Million Dollar Baby, de Clint Eastwood, i el tema de Pinotxo que fa de sintonia de la Disney, When you wish upon a star.
El local de Gardeñas, que es diu com la seva gata, Maruixa, li va inspirar en uns primers encontres amb Castells fins que van decidir gravar.
Prescindeixen del contrabaix, però en directe compten amb el teclista Sergi Sirvent amb el seu Rhodes.
A més, tenen previst estrenar-se amb una ballarina, Maica Martínez (la seva companya), que «no serà protagonista sinó que en alguns temes ballarà com si fos un músic més. És com alllargar la part musical», diu Gardeñas.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top