Arxiu

Isabelle Huppert protagonitza «White material» a l’Imperial

Tot i el seu títol anglès, White material (Una mujer en África, 2009), de Claire Denis, és un film francès que Cineclub programa avui a l’Imperial (20 i 22.30h.) junt amb l’Alliance Française dins el mes dedicat a aquest país.
Isabelle Huppert dóna cos i veu a la protagonista, una dona blanca de caràcter fort i altiu que no s’espanta quan al país africà on viu –de nom indeterminat– s’instal·la la violència al carrer i perilla la seva plantació cafetera.
La terratinent decideix quedar-se a defensar les seves propietats mentre nens armats comencen a buscar el «white material». La directora ha explicat que es va inspirar en l’assetjament que van patir els expatriats francesos a Costa d’Ivori uns anys abans. «Els blancs es pensaven que eren intocables. Imaginaven que els problemes de les guerres tribals no els afectaven i això és una forma de racisme», ha dit la cineasta, que va debutar amb Chocolat (1988), una reflexió semi-autobiogràfica sobre el colonialisme africà aclamada per la crítica. I és que Denis va néixer a París el 1948 però va créixer a diversos països africans, als quals havien destinat el seu pare com a funcionari públic

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top