Arxiu

Un teatre de proximitat

El passat diumenge dia 22, a la tarda, vàrem tenir l’ocasió d’assistir a l’escenificació de la vida autobiogràfica del gran escriptor i poeta Joan Maragall i Gorina (1860-1911) amb motiu del centenari de la seva mort.
Aquesta obra teatral està magníficament representada per un actor sabadellenc, en Josep Barceló, des del mateix menjador de la casa pairal de Sant Gervasi, on va viure amb la seva nombrosa família de 13 fills. Constitueix un espectacle construït a partir dels seus articles, poemes i correspondència. Fa constar com la seva mare va viure a Sabadell, avui carrer de Joan Maragall, núm. 10, on hi ha una placa a la façana que ens ho recorda.
L’espectacle, que té una durada de 75 minuts, ens descobreix tota la seva vida i la gran personalitat literària que va arribar a assolir, i a la vegada poder comprovar la vigència actual del seu pensament i de la seva actitud, enfrontats al difícil ambient  social que li tocà viure.
Ens va delectar amb la lectura d’alguns fragments, de les seves principals poesies i obres literàries: “La vaca cega”, “La ciutat del perdó i L’església cremada”, “L’Oda nova a Barcelona” i el seu famós “Cant espiritual”.
Joan Maragall constitueix una gran personalitat que va obrir horitzons més enllà dels diners i de les ostentacions socials, que va fer-li descobrir l’ordre i la bellesa de la natura, el poder de la paraula i de l’art, la força de l’esperit que li permetria enfrontar-se al demà.
Cal felicitar als organitzadors d’aquets actes culturals i artístics, que tant beneficien la cultura catalana.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top