Arxiu

«Alle anderen» (Entre nosotros), de Maren Ade, una estrena al Cineclub

Gran Premi del Jurat al Festival de Berlín, Alle anderen (Entre nosotros, 2009), de la directora alemanya Maren Ade, s’endinsa en la psicologia de les parelles modernes, amb la fragilitat de l’amor, els dubtes, les mentides, les pors i els silencis com factors que poden fer trontollar allò que semblava un compromís i unes conviccions sòlides.
Al llarg de prop de dues hores, i amb uns personatges que els crítics han identificat amb alguns perfils de tall existencialista del cinema d’autor dels anys 60 i 70, la jove i emergent realitzadora aconsegueix convertir unes plàcides vacances d’estiu de dues parelles a Sardenya en quasi un infern, on una simple mirada pot ser una autèntica mossegada.
A un ritme lent que pretén arrossegar l’espectador en aquesta immersió psicologista de la complexitat de les relacions, Alle anderen comença per enfrontar les parelles a partir de la gelosia que una sent per l’altra, creient-la ideal, i creua amor i odi amb les inseguretats.
Entre la llibertat de la falta de compromís i l’estabilitat que comporta una família, el discurs i les reflexions donen per molt, però es resumeixen a la senzilla qüestió de què és l’amor i què representa.
Els protagonistes són Birgit Minichmayr (Gitti), Lars Eidinger (Chris), Hans-Jochen Wagner (Hans) i Nicole Marischka (Sana) i el guió és de la pròpia Maren Ade, una directora que ha explicat que «un dels grans problemes dels joves alemanys és la falta de regles» i que la llibertat actual comporta «confusió perquè els nostres rols no estan tant definits com abans».
El film es projecta avui en versió original a l’Imperial (20h. i 22.30h.) a la secció «Estrenes» del Cineclub

Comentaris
To Top