Arxiu

La música i els balls celtes omplen l’Àgora a l’inici de la Ruta CÇ

Fotos: Ll. Franco

La primera «Ruta CÇ», un nou cicle de concerts de música i dansa celtes que organitza la Plataforma Catalunya Çelta per diferents sales, no podia començar millor a la cafeteria Àgora de Sant Oleguer.
Un nombrós públic va omplir la sala i va quedar encantat amb els ritmes i les cançons tradicionals com ara les polques, els hornpipes i les jigues irlandenses. Per arrodonir-ho, bona part dels assistents va aprendre a ballar els primers passos en forma de céilidh, un rotllana de ballarins espontanis format per parelles que s’intercanvien.
El primer dels 14 concerts-balls programats al cicle va comptar amb Drónán i Nuala Irish Dancers, dues sòlides formacions catalanes dedicades íntegrament a la música i a la dansa irlandeses d’influències molt tradicionals.
Les ballarines de Nuala van ser les mestresses de cerimònies en aquesta iniciació i, per descomptat, van ser acompanyades per la música en viu de Drónán. La propera cita serà aquest mateix divendres, 2 de març,  altre cop a l’Àgora, i amb el millor ambaixador del gènere que hi ha Sabadell: el grup Keympa. A partir del 9 de març s’afegiran a la graella la sala Circus de Cerdanyola, el centre cívic de Can Basté de Barcelona i el centre de creació musical el Molinet de Santa Coloma de Gramenet.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top