Arxiu

«La volta al món» entusiasma

Foto: Lluís Franco

Un gran ple de públic ha donat la benvinguda aquest cap de setmana a l’estrena de La volta al món en 80 dies de la Joventut de La Faràndula, on el muntatge ha triomfat per mèrits propis amb la seva incessant i colorista desfilada de personatges i una fantàstica escenografia.
Dura molt, això sí. Al llarg de les 2 hores i tres quarts, inclòs l’entreacte, papes i mames han de fer escapades al lavabo amb els més petits.
Però la proposta dels directors Míriam Vila i Joan B. Torrella va causar sensació. La primera estampa del Reform Club ja promet molt, amb aquest aire victorià presidit per un fenomenal rellotge i un gran mapamundi, amb el toc de la boira londinenca i el galop dels cavalls de fons.
Estètica atractiva
Una atractiva estètica –sorgida del llapis d’Oriol Pérez– que marcarà la pauta de l’obra i que proporcionarà nombrosos, variats i imaginatius atractius escenogràfics. Per exemple, el tren que es veu per fora i per dins amb un canvi de pocs segons o la recreació de la selva índia amb pocs elements. A més, apareixen des de la platea del teatre municipal una banda sencera de mariachis i un gran elefant que mou els ulls i canta.
Unes teles pintades permeten un ‘zàpping’ vertiginós per diferents països amb uns actors transformistes que en pocs instants passen de pintors de Montmarte a ballarins egipcis –hilarant Arnau Solsona–, provocant rialles creixents. Impagable la sevillana de Miquel Rosselló.
L’aventura es desenvolupa a bon ritme, un engranatge sense dubte molt pensat i ajustat, amb olor d’encens i les llums del capvespre a l’Índia, o una aconseguida tempesta en vaixell, amb mercaderies i tripulació amunt i avall.
La química entre els quatre protagonistes funciona – Jordi Gener/Phileas Fogg, Xavi Salavert/Passpartout, Anna Farriol /Aouda i Joan Solé/Inspector Fix– i els 11 actors restants sumen més de 70 personatges, inclosos uns cambrers que, això sí, segueixen amb aquesta recent tendència farandulera de posar-hi ploma i moviments cabareters.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top