Arxiu

I als treballadors qui ens rescata?

Emparant-se en la necessitat d’aplicar un Pla d’Ajust per tal de fer front al deute acumulat, el govern municipal de Sabadell vol descarregar sobre els treballadors municipals i sobre els ciutadans la responsabilitat de la seva gestió, i també les que es deriven d’un sistema injust de finançament dels ajuntaments que ha obligat a recórrer al crèdit a qui volia satisfer les demandes ciutadanes.
Però, en comptes de plantar cara als veritables responsables de la crisi que patim, el govern municipal de Sabadell ha decidit alinear-se amb les polítiques que estan destruint l’Estat del Benestar i acabant amb les conquestes socials assolides pels treballadors al llarg de molts anys. Es dediquen milers de milions d’euros per a rescatar els especuladors de la banca, uns diners que han estat sostrets de la sanitat, de l’educació, dels serveis socials, dels funcionaris, mentre al conjunt de la societat se li imposa un sacrifici rere altre, que a més no serveixen de res. I mentre tant, els representants electes del poble, particularment els qui es reclamen d’esquerres, mirant cap a una altra banda.
Però ja no es possible mirar capa una altra banda durant més temps. El govern municipal de Sabadell no pot acomiadar treballadors o rebaixar-los el sou (encara més del que ja ens han rebaixat) i pretendre que això és fa per a mantenir el servei públic o per a defensar la cohesió social. L’alternativa d’esquerres no pot ser fer el mateix que fa la dreta. No és acceptable, que per a pagar els interessos del deute, s’hagi de deixar els treballadors municipals sense conveni durant 10 anys, o pujar les matrícules als alumnes de l’Escola de Música o de l’Illa cinc vegades més el preu actual, o augmentar el preu de les matrícules de les escoles bressol. És d’aquesta manera com es vol mantenir la cohesió social?
No sobren funcionaris, el que sobren són poca-soltes. No són les conquestes socials, ni les biblioteques, ni les escoles bressol, ni els convenis, ni els sistemes de protecció social, els que han provocat la crisi, sinó les polítiques executades per la Unió Europea, el Fons Monetari Internacional i el Banc central Europeu, que emparen l’avarícia infinita dels especuladors, i que s’estan duent a terme amb la complicitat de la majoria del món polític oficial.  Sense aquesta complicitat, els que s’ho volen carregar tot ho tindrien pitjor i, per contra, els treballadors tindríem un punt de suport per defensar-nos.
El govern municipal ha d’escollir amb qui està.
Els treballadors municipals no som responsables del deute! Prou retallades salarials i socials!
Els diners de la banca per als serveis públics

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top