Arxiu

El bateria sabadellenc Jordi Gardeñas grava per la BBC amb l’octet de Sergi Sirvent

No és habitual que la BBC vingui a Catalunya a enregistrar grups de jazz. La ràdio estatal britànica buscava el millor del jazz català i els escollits van ser el grup de Giulia Valle i l’octet de Sergi Sirvent Octopussy Cats, on milita el bateria sabadellenc Jordi Gardeñas. Dilluns passat van fer la sessió a la Nova Jazz Cava de Terrassa.

«Repercussió? Home, no ho sé fins a quin punt això és important, però potser amb els bons mànagers tens més possibilitats de sortir fora…», reflexionava ahir mateix, després de la gravació, el bateria de jazz sabadellenc Jordi Gardeñas, molt satisfet d’altra banda de tocar amb un projecte realment singular i de gran volada a Catalunya.
No és casualitat que els hagin triat, junt amb Giulia Valle, a través de Jordi Pujol, de la prestigiosa discogràfica catalana Fresh Sound Records. Amb ells, en la secció New Talent, editaran precisament el nou disc d’aquests Sergi Sirvent Octopussy Cats, que s’ha beneficiat d’una beca de la Generalitat. El contacte amb la BBC va sortir arran d’una entrevista al citat Jordi Pujol.
D’Stravinsky a Radiohead
L’originalitat del pianista i compositor Sergi Sirvent és que a l’octet interpreta «composicions més pròpies de la música de cambra amb moments lírics, pinzellades de música clàssica i contemporània amb influències d’Stravinsky, Bártok o Mompou, música d’arrel brasilera, música improvisada i, òbviament blues i jazz de tall vanguardístic amb influències de Miles Davis, Duke Ellington, Charles Mingus, Thelonius Monk, Ornette Coleman, per mencionar només uns quants noms». Un plantejament que, segons afegeix Sirvent, conté altres influències del rock com ara Radiohead o Jeff Buckley així com altres músiques com la de Frank Zappa».
Per als músics ha suposat també la novetat de treballar amb moltes partitures. «Hi ha molta música escrita, en format de música contemporània, amb algunes peces estructurades com a ‘suites’ –explica Gardeñas–. Hi ha molt color, canvis de ‘tempo’, intenció, pinzellades impressionistes però també parts d’improvisació», afegeix.
Masteritzat a Nova York
A la sessió de dilluns al matí van interpretar quatre temes dels que ompliran el nou doble CD. Va ser enregistrat als estudis Anacrusi de Jafre (Girona) –especialitzats en música clàssica– i el treball ha estat mesclat per David Stoller i masteritzat per Kevin Blackler a Brooklyn (Nova York).
Una producció molt especial per a un treball especial. Sortirà cap al setembre i ja tenen una data de presentació  al Mercat de Música Viva de Vic: el 15 d’aquell mes.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top