Arxiu

L’Aplec de la Sardana bufa 50 espelmes

Concurs de colles, diumenge a la Font de Can Rull

L’Aplec de la Sardana número 50 bé mereixia una celebració molt especial i el cert és que l’ACF Sabadell Sardanista, junt amb els prop de 600 participants, van fer d’aquesta important trobada una festa molt lluïda el cap de setmana passat.
Els actes van començar  dissabte a la tarda  la Plaça del Dr. Robert amb la Cobla Sabadell i balls vuitcentistes.
La cita de diumenge al matí a la Font de Can Rull, engalanada per als visitants locals i d’arreu de Catalunya –Senyeres, banderes de Sabadell, fotografies del concurs que es fa cada any els dies de l’Aplec..– va començar amb les cobles Jovenívola de Sabadell i la Principal del Llobregat, tot destacant la interpretació conjunta de la sardana Sabadell Sardanista del compositor sabadellenc Carles Rovira.
Al migdia l’arrossada popular va esgotar els més de 240 tiquets. La sessió de la tarda començà amb un cafè-concert, un format relaxat que permet pair el dinar o ballar una mica amb La Principal del Llobregat.  S’hi va afegir la cobla Mediterrània i a mitja tarda, amb el recinte ple de gom a gom,  van començar els actes més esperats d’aquesta efemèrides, com l’estrena de la sardana commemorativa escrita per l’ocasió per Joan Jordi Beumala i titulada Or per Sabadell. És una sardana molt balladora i segurament se sentirà en moltes places de Catalunya.
A continuació es va retre  homenatge a tots els ex-presidents de Sabadell Sardanista que han possibilitat arribar fins aquests 50 aplecs. Entre tots es va bufar les espelmes d’un espectacular pastís, composat de 600 madalenes que es van repartir entre tothom. Més endavant les tres cobles van interpretar la sardana himne de composta pel mestre Josep Auferil amb el títol L’Aplec de Sabadell. Com és habitual, el pintor Manuel Ayllón i la galeria Rovira van cedir un quadre amb el seu marc per a l’ocasió, per tal de ser rifat, essent l’afortunat Sadurní Massip.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top