Arxiu

Nando Caballero: «Prefereixo estar a casa amb el batí composant que fer concerts»

El músic sabadellenc Nando Caballero, que va ser baixista del Sobrino del Diablo i és coordinador musical de COM Ràdio, presenta el seu tercer disc, Plantes d’interior, avui en concert a L’Estruch (21h.).

Es tracta d’un treball «de banda», no de cantautor, amb lletres més «crítpiques» que narratives i on posa frases de la seva filla de nou anys com L’artista que no tenia art o Pedres blaves.
Nando Caballero és tan honest i directe que et deixa anar tranquil·lament que a ell, en realitat, el que li agrada més és composar cançons i enregistrar discos, més que no pas fer concerts. «Encara que tinguis un públic de 10.000 persones, no hi ha res com estar a casa amb el batí composant». I és que, avui dia, els concerts representen «molt d’esforç i poca recompensa».
Primer esquema trinxat,  i en venen d’altres. «A vegades poso frases de la meva filla de 9 anys a les lletres. Li demano un títol per una cançó o una frase, i un dia em va dir “papa, ets un artista sense art”, la meva dona va afegir “i sense veu” i jo vaig pujar corrents a fer una cançó».
Aquest tercer disc, Plantes d’interior, forma part d’una trilogia i pretén mostrar «un tio que està dins de casa, sol, i va pensant en les coses que li han passat a la seva vida».
Irònic
Afegim de seguida que Nando Caballero és un tipus irònic, poc amant d’allò comercial –com el seu programa dels divendres a la matinada a COM Ràdio, L’altra cara de la lluna– i que s’agafa amb il·lusió el seu pas d’avui per L’Estruch (21h.; 10 euros). «És un des pocs llocs guais que hi ha per tocar a Sabadell, i a sobre portem el nostre propi tècnic, un luxe». Caballero aprofita per deixar constància de les «poques sales» disponibles per als molts grups de la ciutat, on l’oferta de L’Estruch es limita a 3 o 4 bolos per temporada. «Potser falta un cicle estable».

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top