Arxiu

Mercè Martínez guanya un premi Butaca per «La vampira del Raval»

L’actriu sabadellenca, recollint el premi dimarts pasat (Foto: PACO AMATE)

«Mai havia tingut tan bones crítiques com amb La vampira del Raval», comentava ahir Mercè Martínez d’aquest espectacle de Jaume Villanueva amb música d’Albert Guinovart, que en la gala dels Butaca 2012 de dimarts passat es va emportar quatre premis de les cinc nominacions.
Mercè Martínez ha merescut el Butaca a la millor actriu de musical. La sabadellenca, que ja en tenia dos, assegurava ahir al matí –mentre es veia per televisió a la notícia de la gala, per cert– que «no me l’esperava» perquè competia amb intèrprets de dos muntatges al TNC i al Poliorama, i «aquests premis els vota el públic». El Teatre del Raval té un aforament petit. Per això estava «molt tranquil·la» i no s’havia preparat cap agraïment.
La vampira del Raval no relata una història, en principi, gens agradable, però Villanueva «li va saber donar la volta i tirar cap al cabaret. La gent reia», recorda Martínez.
Ambientada a la Barcelona del 1912, repassa en clau de musical ‘burlesque tragicòmic’ la tenebrosa vida d’Enriqueta Martí, personatge real que segrestava, prostituïa i sacrificava nens i nenes del barri del Raval amb l’objectiu de satisfer cert sector de la bona societat barcelonina.
«La llegenda diu que era una de les assassines més mortíferes de la península, però no està demostrat», afegeix l’actriu sabadellenca, un dels rostres coneguts de les televisives Porca Misèria i La Riera, així com la senyora Potts del gran musical La bella y la Bestia.
Ahir també revelava un fet curiós de La vampira…, i és que es va fer amb pocs mitjans, cobrant poquíssim, «per amor a l’art», i que va arribar a bon port perquè «a la companyia tots hi hem posat el cul». Però reconeix que «ens va passar de tot» i que van arribar a dubtar que allò es pogués estrenar.
Del modest Teatre del Raval passava dimarts a ser la gran triomfadora dels Butaca al Mercat de les Flors, en «una de les millors gales, molt política, molt reivindicativa», diu.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top