Arxiu

12.558

En primer lloc, gràcies als 12.558 sabadellencs i sabadellenques que ens heu fet confiança. Heu fet el millor resultat d’ERC a Sabadell des del 2003, heu aconseguit que Sabadell es col·loqui al mapa com la segona ciutat de Catalunya que més vots ha aportat al projecte independentista i de justícia social que representem. Tot això per què servirà? Doncs a nivell nacional hem aconseguit una fita històrica: ser la segona força al Parlament i el primer partit de les esquerres és l’esquerra nacional ERC, un signe de país normal i un signe de que ens queda menys per ser un Estat independent.
Aquesta força la utilitzarem per aconseguir realitzar una consulta per la independència i perquè els que han creat la crisi siguin els que la paguin. Malgrat la mobilització del vot unionista, hi ha una clara majoria parlamentària a favor del dret a decidir i també a favor del Sí en una consulta, també a Sabadell hi ha hagut més vots a favor de les forces que estan pel dret a decidir. Som segona força al districte 1, 2 i 5 i hem sigut la quarta a la ciutat, tot just a menys de 600 vots del tercer lloc i per sobre del PP.
Ens queda molta feina per fer i aquests resultats ens encoratgen a seguir treballant per consolidar el resultat a la ciutat. Cal que siguem conscients que un resultat així a les properes eleccions municipals també faria que ERC fos una força decisiva a l’ajuntament i que es pogués canviar la manera de fer política a Sabadell. Es podrien aplicar a la ciutat aquelles polítiques de cura als més desfavorits, de suport a les persones treballadores, a la gent emprenedora, de foment de l’ocupació, de suport al comerç de proximitat, de protecció d’infants i gent gran. Aplicar una política de manera honesta, sense corrupció, amb uns valors ètics i cívics que es basen en el bé comú per sobre de tot. I evidentment, una ciutat que des del govern local treballi per assolir la República de Catalunya, que la volem lliure i justa.
I tot això ho volem fer no només perquè considerem que és just sinó perquè és urgent i necessari. Perquè som conscients que els moments que estem vivint són greus, que les dificultats que passen molts dels nostres conciutadans han de ser la prioritat i que només hi ha una manera de posar-hi remei. Canviar les polítiques econòmiques i socials i aconseguint un Estat que ens permeti tenir totes les eines possibles per actuar.  Aquesta oportunitat no la podem deixar passar, en tenim ganes, estem preparats i treballarem amb força per Sabadell i Catalunya. Us demanem que ens ajudeu, que ens ajudeu a fer realitat allò que heu votat el 25N també a Sabadell, ajudeu-nos a fer una ciutat justa, transparent, radicalment democràtica, sense clientelismes, una ciutat que fem entre tots i per tots.  Heu vist que és possible, 12558 persones ens heu fet confiança: fem també una nova ciutat per tothom! Depèn sobretot de vosaltres!

Comentaris
To Top