Arxiu

Les nenes i els nens de Sabadell no s’ho mereixen!

La meva carta personal a l’equip de l’ajuntament, gestors, tècnics, i grups municipals. En primer lloc, deixeu que la justícia faci la seva feina.  En segon lloc, si us plau, centreu-vos en la vostra responsabilitat.
L’organització de la Cavalcada és una gran responsabilitat per part de l’equip de l’ajuntament de Sabadell, mobilitza l’esforç d’associacions i de moltes persones que amb generositat contribueixen a l’èxit i a la seguretat de l’esdeveniment. La notícia de les pàgines 2 i 3 del D.S. del dia 5 de gener anunciava un important repte: “La inevitable retallada pressupostària de la Cavalcada de Reis 2013 a Sabadell no farà minvar la seva vistositat” .
La Cavalcada dels Reis Mags a la meva ciutat, Sabadell, és un dels esdeveniments més màgics que ha estat sempre present en els diferents moments de la meva vida. El vespre del 5 de gener culminen dos espais molt especials, la vigília dels Reis i el comiat de les festes nadalenques. La Cavalcada és molt entranyable, tots els sabadellencs estem convocats al carrers de la per rebre la visita dels reis Melcior, Gaspar i Baltasar i els seus col·laboradors, que vénen d’Orient amb capses de regals per a tots plenes d’il·lusió i d’esperança. Cada any, la tarda del 5 de gener, deixem les angoixes i les preocupacions a casa, ens abriguem i espavilem per arribar puntuals i correspondre a la “reial” visita. Tots junts, els més petits i els més grans, compartim uns instants de màgia amb persones i famílies conegudes i anònimes que formem part d’aquesta extraordinària ciutat.
La Cavalcada d’aquest any s’ha gestionat probablement amb menys pressupost, possiblement no ha perdut la seva vistositat, ni tampoc la màgia que hem construït entre tots. Però, permeteu-me la meva reflexió, a la Cavalcada 2013 de la ciutat de Sabadell l’hi ha mancat concentració i il.lusió per part dels organitzadors. El resultat no ha estat a l’alçada dels nostres convidants reials, ni a l’alçada dels més petits i del més grans de Sabadell. Una cavalcada amb molts caramels, però sense imaginació, sorollosa, amb alarmes d’ambulància i bombers que feien més por que gràcia als nens, i amb autobusos “buits per dintre” simulant que portaven regals. Les nenes i els nens de Sabadell tampoc es mereixen rebre les conseqüències d’una gestió de la ciutat avui qüestionada.
L’esforç dels sabadellencs d’ahir i d’avui han projectat Sabadell com una ciutat exemplar i emprenedora en diferents episodis de la història, en moments de dificultats i en moments d’esplendor. Exemplar també en tots els sectors de l’economia, així mateix en l’àmbit de la sanitat, en la cultura i en l’esport. Malauradament ara som exemplars per aspectes molt desagradables. Concentreu-vos i repenseu amb il·lusió en com podem tornar a sentir-nos satisfets i orgullosos de la nostra ciutat.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top