Arxiu

Opinió polititzada

No voldria deixar de respondre la carta apareguda en la secció “Correu del Lector”, signada per Sebastià Ribes al D.S. el passat dijous 17 de gener. El Sr. Ribes, dirigent d’Entesa per Sabadell, posa de manifest que està en desacord amb l’opinió expressada pel president de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, Àngel Masallé, on va manifestar-se sobre la situació política que viu la ciutat. En concret, el Sr. Ribes mostra el seu desacord amb la frase: “creiem en la presumpció d’innocència i en no prendre decisions fins que es coneguin exactament els fets”. Què vol dir això, Sr. Ribes, que no creu en la presumpció d’innocència? o que pensa que s’han de prendre decisions sense conèixer els fets? En qualsevol dels casos, em sembla un gran despropòsit.
D’altra banda, fa referència a la versió dels grups de l’oposició sobre el cas Mercuri. M’agradaria que m’aclarís què vol dir, ja que no estem davant d’una lluita entre versions diferents, sinó de l’acusació d’un fiscal que s’ha de demostrar i d’una declaració dels afectats que es defensen d’unes acusacions que en cap cas s’han demostrat com a certes. No caben versions.
El que sí em queda clar a la carta del Sebastià Ribes és la voluntat de separar l’àmbit polític del judicial. De fet, deixa bastant clar que l’objectiu que persegueix és, precisament, fer política. En aquesta lògica, donar temps a esclarir els fets pot significar posar en qüestió la seva estratègia.
Lamento, doncs, que no respecti l’opinió del president de l’Agrupació, ni la presumpció d’innocència que, precisament, estableix la innocència de tota persona fins que es demostri el contrari.
M’agradaria recordar-li que només a través d’un procés o judici es pot demostrar la culpabilitat de la persona i que els judicis paral·lels no tenen validesa en democràcia.
Les deduccions i converses tretes de context, confonen i serveixen per posar en dubte l’honorabilitat i, en aquest cas, de manera injusta. Caldria ser més prudents, perquè quan els fets demostrin la innocència de l’alcalde, els regidors i la resta imputats de l’Ajuntament el mal fet ja serà irreparable. Nosaltres continuem defensant la presumpció d’innocència perquè estem convençuts que són innocents.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top