Arxiu

Lluís Coloma presenta al Festival de Jazz de Terrassa el nou disc amb Sax Gordon

31.1 a 4col

Foto: JAVIER GONZÁLEZ

El pianista Lluís Coloma està més que satisfet amb Racan Rol, el seu flamant disc amb el saxofonista nord-americà Sax Gordon, «un dels millors del món» en el seu estil. El presenten aquest dissabte al Festival de Jazz de Terrassa (Plaça Vella, 12h) com a inici d’una gira que els portarà una setmana a Madrid.

En la recta final del certamen internacional egarenc, el pianista de blues i boogie-woogie Lluís Coloma hi mostrarà la seva faceta més eclètica i contundent amb un dels saxofonistes més destacats del panorama internacional del rhythm and blues, «Sax» Beadle Gordon.
Amb ell va gravar l’any passat a la Nova Jazz Cava de Terrassa Racan Rol, que no té inconvenient en destacar com «un dels millors discos que he fet». Tant Gordon com Coloma, en efecte, arriben a registres diferents en el que és habitual en cadascun. «És una música més personal, tot i que no sabria dir… No només és blues i boogie, és molt eclèctic: hi ha rock’n’roll, country, gospel, tocs de ‘latin’…» Una barreja no exempta de punts d’humor, apunta també Coloma, encantat de compartir aquesta «química» amb el músic nord-americà.
Editat per la catalana Fresh Sound en el seu sub-segell Swing Alley, presentaran el disc amb tota la banda que el va gravar. A més del sabadellenc Marc Ruiz (bateria) i Manolo Germán (contrabaix), figuren Balta Bordoy a la guitarra, David Pastor a la trompeta, Jordi Prats al saxo alt, Dani Pérez al saxo tenor i Marc Sort al saxo baríton. En cas de pluja, es celebraria a la Nova Jazz Cava de Terrassa a la mateixa hora (gratuït).
Temes propis
Coloma signa bona part dels temes, junt amb alguns de Sax Gordon i arranjaments de vents compartits entre els dos. La seva mixtura d’influències sona amb una gran efervescència i energia. «És molt canyero», constata el propi pianista, que creu que els seguidors d’ambós solistes veuran noves cares musicals de tots dos.
Coloma i Gordon es van conèixer fa uns quatre anys al Festival de Blues de Barcelona, i la bona connexió a l’escenari va tenir continuïtat en noves ocasions. Aprofitant que el saxofonista ve regularment a Europa, van tocar una setmana al Café Central de Madrid (on tornaran aviat per presentar el disc), i amb aquest material ben rodat van anar a gravar a Terrassa, sense públic. «És un disc molt produït, amb moltes hores al darrera», destaca Coloma, content d’haver materialitzat amb «molt encert» totes les idees que tenien. «La primera idea era fer-ho amb quartet però al final va ser amb septet, més el toc de Balta Bordoy».
La presentació del disc arriba en un festival de jazz amb grans propostes. El nou «Jazzterrasman», el pianista Bruce Barth actua dijous amb el seu trio i Perico Sambeat. Divendres és el torn del guitarrista Bill Frisell (Centre Cultural, 21h), seguit del concert de mitjanit a la Nova Jazz Cava amb els catalans The Excitements.
El comiat és amb Marco Mezquida Piano solo «L’hora fèrtil» + Giulia Valle «Líbera» (dissabte) i diumenge Gemma Plans Project (Pl. Catalunya, 12h) i John Faddis & Barcelona Jazz Orquestra amb Jesse Davis a la cava («La música de Dizzy Gillespie Big Band»).

Divendres, al Jam Session en trio i Balta Bordoy
Lluís Coloma toca també aquest divendres al jam Session de Sabadell (Raval de Dins, 12), un concert a trio que comptarà com a convidat el guitarrista de blues mallorquí Balta Bordoy. No és la primera vegada que comparteixen aquest escenari. La cita és a les 23.30h.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top