Publicitat
Arxiu

Les monges de «Sister Act», a tot ritme

FOTO: C. Cascón

FOTO: C. Cascón

La Nau Ivanow de Barcelona es va obrir als periodistes per mostrar els assajos del musical Sister Act, que s’estrenarà al Teatre Tívoli a l’octubre. Allà hi ha Gara Roda i Lourdes Garcia, joves de Sant Quirze del Vallès, que ara gaudeixen d’un treball «molt intens però meravellós». «Serà espectacular, una cosa gran», diuen.
Deloris Van Cartier, la diva de la cançó que revoluciona –per bé– un convent de monges amb la música i que a la famosa pel·lícula encarnava Whoopi Goldberg, està protagonitzada per Mireia Mambo Bokele. Una actriu, cantant i ballarina barcelonina d’arrels equato-guineanes però que té mig peu a Londres («em sento molt d’allà», diu), i on va participar a Charlie i la fàbrica de xocolata sota la direcció de Sam Mendes abans de participar al musical El Rey León.
Des del 5 de setembre està traient el talent amagat de les tímides monges de Sister Act, entre les quals figuren dues vallesanes molt vinculades musicalment a Sabadell, Gara Roda i Lourdes García. Aquesta última va fer a la recent Festa Major de Sabadell el comiat de la coral Talia, una de les que dirigeix, perquè els assajos de Sister Act els demanen dedicació absoluta.

Vindrà Whoopi Goldberg

S’estrenarà el 24 d’octubre al Tívoli, és la primer producció en castellà del musical –presentat el 2009 a Londres i el 2011 a Broadway– i comptarà amb la presència de Whoopi Goldberg, que ella mateixa figura com a productora junt amb Stage Entertainment Spain i El Terrat.
«Els assajos són molt intensos!», exclama Gara Roda (Sant Quirze del Vallès, 1992), escollida pel paper de María Roberta. «Són moltes hores, una jornada laboral completa però, a més, has de memoritzar i assimilar cada dia molta informació. I quan arribes a casa no pots desconnectar, has de repassar-ho tot... Els primers dies queia adormida a les 10, no podia més».
Ara que tot està prenent cos, però «és molt agraït», diu. I a la companyia hi ha «un ambient fantàstic, tranquil, amè». A punt d’arribar la directora d’escena Carline Brouwer per prendre la batuta, el musical desprèn ja una energia única. «Crec que serà espectacular, molt guai. Hi ha la sensació d’una cosa grossa», diu gràficament Roda, que va veure fa uns anys el musical al West End.

"Terapèutic"

Publicitat
«És un espectacle d’on surts fent bots de la butaca! Com va dir Àngels Gonyalons [que fa de Madre Superiora], és terapèutic. A la gent li agradarà».
Gara Roda encarna María Roberta, personatge «molt empàtic», que resulta fàcil posar-se a la seva pell. «Comença tímida i al final... (somriu). Ella sempre ha anat amb les regles marcades i es planteja fer coses diferents. Això es pot traslladar a la nostra vida o la nostra feina. De cop hi ha alguna cosa que et fa un ‘clik’ i t’adones que has anat a pinyó fixe i et preguntes què és el que vols fer realment».
Un dels missatges positius de Sister Act és, segons Roda, que «l’important és que, decideixis el que decideixis, tinguis l’opció de triar».
Amb Lourdes Garcia, que canta i balla al cor de monges i és ‘cover’ de María Patricia, ja eren molt amigues. «Ens ajudem, estudiem juntes.... Això dóna tranquil·litat i ganes d’anar a treballar».

«Energia molt bona»

Garcia, que ha hagut d’aparcar la direcció de la Coral Talia i el cor Praeludium de Sabadell, entre d’altres, diu d’aquest musical, el primer de la seva vida, que és «intens i meravellós! Et poses les piles!».
D’aquesta «producció molt gran» destaca l’«energia molt bona» que transmet» i el «missatge positiu». Per exemple, "el valor de l’amistat", descobrir què vols realment a la vida i «trobar la felicitat en tu mateix». D’aquí a pocs dies aquestes monges «terapèutiques» es posaran els hàbits per aquest gran «subidón». Un autèntic regal del cel per a les seves incipients carreres.
Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top