Opinió

El dia 9 de novembre votarem

Estem vivint un dels moments més transcendentals de la història de Catalunya. El proper dia 9 de novembre, els catalans i catalanes podrem exercir el nostre dret a decidir sobre el futur polític del nostre país.
Sabíem que no seria fàcil arribar fins on hem arribat. Aquest camí ha estat, i continuarà estant, ple d’obstacles. No obstant això, el conjunt de la societat i els seus representants polítics -tots plegats- hem aconseguit arribar molt lluny. Però ara hem de ser capaços de reblar la feina votant aclaparadorament el 9N i després, des de l’àmbit polític, canalitzant adequadament la voluntat dels catalans.
El primer desafiament del 9N és la participació. Només amb una alta participació serem creïbles davant la resta del món. I és necessari que participin totes les persones expressant la seva opinió, tant si és en un sentit o en un altre. El més important en una democràcia és, precisament, que tothom tingui veu.
El segon repte és, pels que estem convençuts que la millor opció pel benestar dels catalans és tenir un estat propi, que l’opció independentista guanyi clarament.
N’hi ha que s’esforcen a​ voler fer creure que la consulta del proper 9 de novembre no tindrà cap valor. Intentaran fer tot el possible perquè no ho aconseguim. Però tinc el convenciment que serà un èxit sense precedents perquè la democràcia està profundament arrelada a la societat catalana, i no acceptarem que ningú ens privi de l’eina més bàsica, que és el votar. És per això que el diumenge de la propera setmana hem de sortir tots al carrer perquè es visualitzi que la immensa majoria de catalans volen exercir el dret al vot. Hi hem de ser tots,  tant els que creiem que el millor futur per Catalunya i per les properes generacions és la independència, com els que creuen que ja estan bé amb les relacions actuals entre Catalunya i Espanya. El que és important és que totes les opcions es puguin expressar pacíficament a les urnes.
El govern de la Generalitat ha seguit tots els passos que s’havia fixat per tirar endavant el compromís que tenia amb la ciutadania (data, pregunta, llei de consultes, creació de la comissió de control, signatura del decret, etc.). Tot això, amb la finalitat que els catalans puguem exercir el nostre dret a vot. Una mostra més del compromís del President Mas amb els catalans. I, precisament per això, la impugnació davant el Tribunal Constitucional de la Llei de consultes no pot impedir de cap manera l’exercici d’aquest legítim dret a decidir. Dret que el govern de la Generalitat garanteix a l’empara de l’Estatut d’Autonomia.
El país té tots els elements necessaris per a realitzar el procés participatiu. La gran mobilització ciutadana reflectida en les darreres manifestacions, el compromís ferm del President de​ tirar endavant la consulta i la implicació de totes les institucions, partits polítics catalans i, a més, amb la de 942 municipis que cediran espais per a què​ els catalans i catalanes puguin exercir el seu dret a vot. Cal destacar també els gairebé 45.000 catalans i catalanes que s’han inscrit com a voluntaris per fer​ que el ​9N surti bé. No hi haurà res que ens aturi.
A Sabadell hi ha 13 punts de participació i 181 meses. Ho tenim tot a l’abast per poder votar. Mostrem un cop més que els sabadellencs i sabadellenques volem un futur millor per a la nostra ciutat i per al nostre país.
El proper 9 de novembre hem de sortir tots al carrer a votar i a votar independència. Després de tot el que hem passat, des de Convergència tenim clar que no ens humiliaran més, no permetrem que no deixin expressar la voluntat del nostre poble.
I un cop haguem votat,​ què? A partir del dia 10 els partits haurem de continuar fent política en majúscules per traçar el camí de Catalunya en els propers mesos. Estic segur que amb visió de país i amb l’únitat dels partits polítics defensors de l’estat propi català, com a principal eina, serem capaços d’iniciar aquest últim tram d’aquest llarc viatge cap a la plenitud nacional.

“El diumenge de la propera setmana hem de sortir tots al carrer perquè es visualitzi que la immensa majoria de catalans volen exercir el dret al vot”

Comentaris
To Top