Opinió

Arriba l’hora del Carles

Diumenge que ve, elegirem el nou alcalde de Sabadell i la nova corporació municipal. La decisió serà només nostra. Per això és tan important que anem a votar. Haurem tingut una jornada per reflexionar, quinze dies per escoltar els candidats i quatre anys per veure com s’ha governat la ciutat.
Valorar, escoltar i reflexionar és la nostra responsabilitat. Votar també. I hauríem de ser capaços d’elegir més amb el cap i que no amb el cor. Sabent, a més a més, que, triem qui triem, ningú no té cap vareta màgica i que caldrà treballar fort per reanimar la ciutat i arraconar els mals hàbits adquirits.
Carles Rossinyol i CiU poden ser una bona opció. El Carles és una persona íntegra i perseverant. Un pencaire que ha anat a la política per ser útil a la col.lectivitat. Un sabadellenc que s’estima i coneix bé la ciutat. Com a advocat i especialista en l’Administració pública, fa més de vint-i-cinc anys que té responsabilitats de supervisió jurídica i econòmica, tant a la Sindicatura de Comptes de Catalunya com a la Diputació de Barcelona. I l’experiència també de vuit anys com a cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sabadell. És més tècnic que polític, però Sabadell ara necessita més un tècnic que no pas un polític convencional.
Diuen, diuen, diuen que li falta carisma, diuen, però això no és Hollywood i l’últim carismàtic que hem tingut al capdavant de la ciutat ens ha deixat ben galdosos. Per dirigir l’Ajuntament no necessitem un altre simpàtic venedor de fum, sinó una bona persona, de vàlua contrastada i que toqui de peus a terra.
Una persona disposada a dirigir el govern de la ciutat amb equanimitat, que actuï amb la màxima transparència, amb sentit comú i humanisme i que estigui inequívocament compromesa amb la qualitat democràtica. Una persona com el Carles, oberta sempre a escoltar i dialogar, i a teixir complicitats i consensos. En un nou Ajuntament que s’intueix que serà més multicolor que mai, tenir aquest tarannà serà fonamental.
És un tòpic electoral, però Sabadell necessita un canvi. Cal girar full i començar a escriure una pàgina nova. Un altre Sabadell és possible i només cal fer-lo realitat. Tanmateix, no crec que el candidat del partit que governa la ciutat avui sigui la persona adequada per pilotar cap canvi. Ha estat dotze anys a la primera línia del bustisme i com a hereu seu personifica el continuisme més insolent.
Com tampoc no considero gens encertat de cara aquests quatre anys pròxims d’experimentar amb polítics sense experiència o posar el govern de la ciutat en mans d’idealistes i agrupacions de partits assemblearis. O pitjor encara, deixant Sabadell sota la direcció d’aquells que volen fer neteja i que fan de l’atac sistemàtic a Catalunya i els catalans la seva millor proposta.
Tenim una ciutat magnífica, només cal que algú la torni a gestionar amb intel·ligència i eficàcia, i amb Sabadell i els sabadellencs com a única prioritat. Carles Rossinyol ho pot fer. Té condicions per ser un bon alcalde i té -molt important també- el suport i la força de la coal.lició que més experiència de govern acumula a Catalunya en democràcia.

“No considero encertat experimentar amb polítics sense experiència o posar el govern de la ciutat en mans d’agrupacions de partits assemblearis”

Comentaris
To Top