Opinió

Nou curs, nous reptes

Iniciem un nou curs politic que estarà marcat per dues conteses electorals. Dues cites a les urnes que ens han d’ajudar a definir l’encaix de Catalunya a Espanya però que no ens han de fer oblidar les nostres prioritats a nivell municipal. Des del PSC de Sabadell treballem aquests dies per fer difusió del projecte que tenim per Catalunya i per a Espanya, però la nostra prioritat són totes les persones que viuen a Sabadell. Els sabadellencs i sabadellenques, els nostres veins i veïnes. Què necessiten, què ens expliquen, què els agrada i què volen canviar.

Des del grup municipal socialista estem fent una doble funció. D’una banda, com a grup a l’oposició estem fent i farem un seguiment exhaustiu de l’acció de govern. Un govern dèbil i fràgil que no ha sabut generar consensos i que hores d’ara no ha sabut encara explicar-nos què vol fer a Sabadell. Sabem que ERC i la Crida volen “repensar” moltes coses, però no tenim concrecions d’un veritable projecte de ciutat. Sabem que els preocupa molt quines banderes onegen a l’edifici de l’Ajuntament, però no sabem què fan perquè el Taulí no hagi de tancar plantes senceres o perquè cap nen es quedi sense beca de menjador o de material escolar. Creiem que estem davant un desgovern. Una manera de fer que no ens convenç, perquè cada dia que passa sense acció de govern és un dia més perdut per la nostra ciutat, i això no ens ho podem permetre.

No es pot governar una ciutat pensant només en uns quants i voler fer veure que es vol ser l’alcalde de tots. No es pot governar una ciutat des de la ignorància i des del desconeixement, al.legant el poc temps que fa que es tenen responsabilitats. ERC i la Crida no tenien un programa de govern? No és cert que van vendre grans idees i grans transformacions immediates a Sabadell?

Per tot això, des del PSC estem desplegant una segona funció, estem esmerçant molts esforços en fer realitat les propostes que vam recollir al nostre programa de govern, que per cert, cal recordar que va ser el més votat a

les darreres eleccions municipals. Vàrem fer prop de 1.000 propostes que estem convençuts que són les millors per Sabadell. Unes propostes realistes que abarquen des de l’atenció als qui ho estan passant més malament fins a les millores que cal fer a molts indrets de la ciutat.

Estem treballant, i ho seguirem fent, al costat de les entitats de la ciutat, per canalitzar les seves propostes i inquietuds. I també estem atenent molts i moltes ciutadanes que ens volen traslladar el seu desacord amb accions que tira endavant el govern municipal, més pendent del 27 de setembre que de Sabadell.

Els Socialistes estem convençuts que totes les propostes que vàrem fer són viables i per això buscarem el consens necessari per portar-les a terme. Les nostres prioritats són dues: les persones i la dinamització econòmica. Són les nostres propostes però oferim a l’equip de govern i a la resta de grups municipals que les estudiem plegats, perquè benfeficierien la ciutat.

En el primer cas, creiem urgent engegar accions de màxima sensibilitat social. Proposarem posar en marxa la renda mínima infantil garantida i també que es treballi amb els bancs per aconseguir posar a disposició de l’Ajuntament els pisos buits per destinar-los a emergència social. Des de l’acord i la negociació, mai des del sectarisme i l’enfrontament estèrils.

I en l’àmbit de la dinamització i la promoció econòmica proposarem accions de desenvolupament local: mesures per donar un impuls econòmic que permeti crear ocupació, ajudant els emprenedors i la petita i mitjana empresa, facilitant permisos i agilitzant tràmits i dinamitzant el comerç. Permetent que els empresaris tinguin més facilitats per iniciar i consolidar el seu negoci, obrint les portes de la ciutat a inversions exteriors de la mà de la internacionalització de la ciutat i dels seu potencial econòmic i empresarial. En definitiva, es tracta de superar provincianismes i pensar en Sabadell com un referent comarcal, nacional i internacional.

Els 8 grups municipals que som a l’Ajuntament en aquest mandat representem sectors particulars de la ciutat. Representem gent diversa, amb aspiracions diverses, amb problemes diversos.
Però tots tenen alguna cosa en comú: són sabadellencs i sabadellenques que aspiren a una vida millor en una ciutat millor. I ens han donat un missatge ben clar: que creuen en la representativitat i que creuen en el diàleg per assolir aquesta fita. Per això des del grup municipal del PSC proposem la creació d’una Taula d’acció municipal amb presència de tots els grups municipals i on es portin a debat tots els temes estratègics de ciutat i on els acords es prenguin per majoria. Des del govern municipal hem sentit moltes declaracions sobre fer les coses de manera diferent però no hem vist gaires accions en aquest sentit. Es tracta de traslladar a la realitat el mandat que ens han encarregat els nostres veíns i veïnes: poseu-vos d’acord per millorar la nostra ciutat.

Comença un nou curs, tenim per endavant nous reptes, i des del grup municipal socialista estem, com sempre, a disposició.

“Un govern dèbil i fràgil que no ha sabut generar consensos i que hores d’ara no ha sabut encara explicar-nos què vol fer a Sabadell”

Comentaris
To Top