Opinió

Més enllà de l’esport

El Club Tennis Sabadell és una entitat sense ànim de lucre fundada el 1929 que té com a principal objectiu fer arribar a tota la ciutadania els avantatges i els valors de la pràctica esportiva i les seves facultats integradores, solidàries i de relació social.

Existeix una gran quantitat d’estudis que demostren els beneficis de l’esport en cadascuna de les àrees de desenvolupament de les persones: física,  psicològica i social. I una de les millors maneres de fomentar la pràctica esportiva, especialment entre les nenes i els nens, és l’esport de competició.

El nostre Club està celebrant aquests dies la 23è edició del Trofeu Internacional de tennis Ciutat de Sabadell – Open BBVA- i no vull deixar passar l’oportunitat de convidar tothom a pujar al Club Tennis Sabadell a gaudir de l’experiència de veure els partits en els que aquests tennistes, entusiastes i somniadors, es deixen la pell en el seu difícil intent d’accedir als primers llocs del rànquing mundial. Es tracta de nois, la majoria molt joves, que han aparcat uns anys les seves vides per lluitar per un somni.

A mi em sembla apassionant veure tant a prop els jugadors, endevinar com es comuniquen amb els seus tècnics, comprovar com viuen els moments abans  de jugar i observar les seves rutines de concentració. I després, un vegada acabat el partit, veure com expressen les seves emocions i com afronten el que ells entenen com l’èxit o el fracàs perquè sovint, en la competició, tot es simplifica a guanyar o perdre.

Però, en realitat, tots ells són guanyadors perquè tots ells han viscut l’experiència de recórrer el circuit professional de tennis i tots ells s’han doctorat en els valors de la perseverança, de l’ esforç, de la humilitat, del respecte, de la confiança, del compromís, de l’entusiasme i de tants i tants d’altres valors que l’esport els aporta i que els acompanyaran durant les seves vides.

Comentaris
To Top