Arxiu

Sabadell en situació de risc per contaminació atmosfèrica

Sabadell pateix aquests dies una situació de risc per contaminació atmosfèrica, que es produeix a un total de 40 municipis de l’àrea de Barcelona declarats com a zona de protecció especial. Segons la informació facilitada per la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya, hi ha prevista la intrusió de pols sahariana amb concentracions de pols en superfície que superen el límit diari de PM10 (partícules amb diàmetre inferior a 10 micres) i es preveu que aquests valors es mantindran o s’incrementaran els propers dies. La Generalitat ha activat un avís preventiu, que no comporta l’activació de cap pla d’emergència.

En aquesta situació es recomana l’ús del transport públic i minimitzar l’ús del cotxe dins l’espai urbà. També que les persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica (amb problemes respiratoris, gent gran i nens petits) evitin fer esforços físics a l’aire lliure. A més, s’avisa les activitats industrials i de generació elèctrica afectades pel Pla que han d’activar els seus protocols de treball.

La situació atmosfèrica d’anticicló que es produeix aquests dies impedeix la incursió de fronts atlàntics i projecta vents càlids del sud, cosa que ha provocat una densa capa de contaminació. DSC_1152

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top