Publicitat
Arxiu

L´Últim Ple de l´any aprova una moció de CiU per la recuperació del Castell de Can Feu

El futur del Castell de Can Feu està en joc ple de traves legals i d’interessos privats
El futur del Castell de Can Feu està en joc ple de traves legals i d’interessos privats / ESTEVE BARNOLA

– N. García –

El Ple municipal ha aprovat aquesta nit, amb l’única abstenció dels regidors del PSC, una moció presentada pel grup municipal de CiU instant a l’actual equip de govern a donar els passos que siguin necessaris per comprar el Castell de Can Feu i s’estudiïn els usos públics que se li pot donar. Per a això, segons la proposta de CiU, una de les primeres coses que s’ha de fer és deixar sense efecte el conveni que l’Ajuntament va signar a l´any 2009 amb Mas Duran, els propietaris de l’edifici.

El president de l’Associació Cultural de Can Feu, Aleix González, ha intervingut en la sessió plenària defensant un nou marc per recuperar el Castel, mantenir-lo i adequar l’entorn

En el torn del debat polític, el representant del grup municipal del PP, Esteban Gesa, ha reclamat a l’equip de govern l’elaboració d’un catàleg d’edificis públics i privats en risc deteriorament i un pla per recuperar-los, va defensar la recuperació del Castell de Can Feu i ha subratllat que el conveni signat amb els propietaris no ha servit de res.

El grup de Ciutadans, per la seva banda, ha lamentat que al seu dia es fes un ús partidista del conveni. El segon tinent d’alcalde, Maties Serracant, ha parlat de “gestió nefasta” del Castell per part de l’anterior equip de govern i ha defensat, en nom del govern local, la recuperació de l’edifici i la dignificació de la zona.

Per part del portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha justificat per què es va signar el conveni amb els propietaris. “L’expropiació hauria costat a la ciutat uns set milions d’euros”, ha dit, i ha advertit que “deixar sense efectes el conveni podria suposar un greu perjudici econòmic per a la ciutat si els propietaris fan ús del seu dret a una expropiació forçosa” . Segons Ayuso, “estem davant d’una situació jurídica complexa”.

Publicitat
Comentaris
To Top