Arxiu

Gràcia vol reinventar-se recuperant els espais públics del barri

2.1 A 7 col

Un geògraf de la UAB, Pau Avellaneda, està realitzant un projecte per recuperar l’espai públic i reinventar el barri de Gràcia. Pacificar el trànsit o afavorir les activitats al carrer són algunes de les accions que estan dissenyant en col·laboració amb els veïns i les entitats del barri i l’Ajuntament.

La idea gira entorn a sis pilars: «Invertir les prioritats a l’espai públic; moderar i pacificar el trànsit; redistribuir l’espai viari a favor dels modes de mobilitat activa, invertint les prioritats de pas; millorar les infraestructures peatonal i ciclista; connectar, a peu i en bicicleta, el barri amb el centre i amb altres àrees urbanes adjacents; i evitar els comportaments de risc».

També hi ha idees concretes. D’una banda, proposa repensar l’espai entre l’escola Teresa Claramunt, el CAP i la policia municipal, convertint-lo en una plaça. També vol millorar l’espai de sortida de l’IES Pau Vila, pacificant el trànsit i fent-lo peatonal, si s’escau.Un altre espai que contempla una intervenció és la plaça del Treball. Peatonalitzar el carrer Manso i enganxar la plaça a la façana són les propostes d’Avellaneda. En aquesta mateixa zona, també es suggereix connectar la plaça amb l’OAR Gràcia a través del carrer Sant Ferran. Quin és el camí per aconseguir tot això? Doncs canviant el sentit del trànsit en alguns punts, tallant alguns carrers per convertir-los en «espais d’estar», o reduint espai d’aparcament en favor d’una ampliació de les voreres i de la implantació de més arbrat.

Comentaris
To Top