Ciutat

La PAHC endureix la pressió contra el BBVA i l’Ajuntament pels desallotjaments

Activistes de la PAHC concentrats dilluns al migdia davant l’Ajuntament
Activistes de la PAHC concentrats dilluns al migdia davant l’Ajuntament / ESTEVE BARNOLA

– Yolanda Rico –

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC) ha anunciat noves mobilitzacions contra els bancs i aquesta vegada també contra l’Ajuntament si no s’aturen els desallotjaments i si no hi ha cessió d’habitatges buits per part de les entitats financeres.

Coincidint amb la reunió que representants de l’Ajuntament, BBVA i la PAHC mantenien a l’edifici consistorial, un centenar de membres de la PAHC es van concentrar, dilluns al migdia, a la plaça Sant Roc per fer públiques, una vegada més, les seves reivindicacions. Demandes que, en cas de no tenir resposta, desembocaran en accions més contundents per part dels activistes que en aquest cas també van amenaçar al consistori. «L’Ajuntament té un conflicte social entre mans que ha de resoldre i una llei que ha d’utilitzar com a arma contra els bancs», van advertir. La plataforma va exposar les seves dues demandes: aturar tots els processos judicials que «BBVA interposa de forma sistemàtica contra persones i famílies que estan ocupant immobles de la seva propietat», i la construcció d’un protocol de forma conjunta amb al PAHC i l’Ajuntament per cedir el parc d’habitatges buits del banc en format de lloguer social. Segons va explicar Júlia València, portaveu de la PAHC, «hi ha un problema greu ara amb les persones que han ocupat habitatges. Es troben en una situació dramàtica perquè no tenen accés a un pis i es veuen obligades a ocupar perquè l’Ajuntament no té un parc d’habitatges per donar-hi resposta».

Comentaris
To Top