Ciutat

El nou Bosc de Can Deu pren forma amb la primera plantació ciutadana

Centenars de ciutadans van posar diumenge el seu gra de sorra en la recuperació de Can Deu
Centenars de ciutadans van posar diumenge el seu gra de sorra en la recuperació de Can Deu / LLUÍS FRANCO

– E. Álvarez –

El nou bosc de Can Deu, arrasat per la ventada del 9 de desembre de 2014, comença a prendre forma. La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, com a propietària dels terrenys, va organitzar diumenge, amb gran èxit de participació, la primera jornada ciutadana de plantació. La sessió va comptar amb la participació de més de 250 persones, procedents d’entitats i particulars, que van plantar uns 1.500 exemplars de pi blanc i alzines en una superfície de 1,5 hectàrees de la zona de Vallehermoso, tocant al barri de Can Deu. Arrenca així el naixement del nou Bosc de Can Deu, que va ser arrasat per la ventada de fa tretze mesos. La replantació és una de les accions organitzades per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 com a propietària dels terrenys. El procés s’ha estructurat en quatre jornades (les properes seran el 31 de gener i el 14 i 21 de febrer) que tenen previst plantar 5.400 exemplars en una superfície de 6 hectàrees. Les plantacions es fan en aquelles zones on el terra està més compactat i per tant és més difícil la regeneració natural. Després de Vallehermoso, els voluntaris plantaran els plançons a l’entorn de l’ermita de Sant Vicenç de Verders, la zona de l’aparcament de la Carretera de Matadepera i al voltant de Sant Julià.

Comentaris
To Top