Arxiu

Una segona titulació universitària? No m’ho posen pas fàcil

Tinc 40 anys, sóc enginyer i estic interessat a estudiar una segona carrera universitària, concretament el Grau de Farmàcia a la universitat pública catalana. Però no m’ho posen pas fàcil. Se m’ofereixen dues possibles vies d’accés al Grau: per una banda, entrar com a titulat universitari o, per l’altra, entrar per nota de Selectivitat.

Com a titulat, l’oferta i la demanda de places (un 3% del total de les existents es reserven per a estudiants de segona titulació) marquen una nota de tall segons la nota que hagis obtingut als estudis universitaris que ja has completat. No distingeix quina sigui la teva primera carrera, amb la qual cosa els estudiants d’Enginyeria i similars – on les notes no solen ser gaire altes – tenen un clar desavantatge.

Pel que fa a l’accés per nota de Selectivitat, la nota de tall es mesura essent 14 la nota màxima. Els que vam fer la Selectivitat amb l’escalat tradicional de notes (abans del 2010), és a dir, amb el 10 com a nota màxima, se’ns manté la mateixa nota d’accés que teníem, però es compara directament amb la nota de tall en base 14. És a dir, no s’aplica cap tipus de reescalat a la nota que ja tenies en base 10 i es compara amb la nota de tall en base 14 per donar-te l’accés o no al Grau. Es pateix doncs un clar greuge comparatiu respecte els alumnes que han fet Selectivitat amb el nou escalat sobre 14.

Tot plegat m’ha creat una certa sensació de que l’obtenció d’una segona titulació universitària en universitat pública no interessa als governants.

Comentaris
To Top