Publicitat
Ciutat

Un total de 152.377 sabadellencs estan cridats a les urnes diumenge

Les urnes es distribuiran entre les 255 meses dels 57 col·legis electorals que obriran les seves portes diumenge
Les urnes es distribuiran entre les 255 meses dels 57 col·legis electorals que obriran les seves portes diumenge / LLUÍS FRANCO

En només sis mesos els col·legis electorals tornen a obrir les seves portes perquè els sabadellencs dipositin el seu vot en unes eleccions generals. En aquests segons comicis estan cridats a les urnes 152.377 electors de la ciutat. Una xifra que representa un descens de 150 persones amb dret a vot respecte al desembre del 2015.

La ciutat disposa de 57 col·legis electorals, 225 meses i 128 representants de l’administració que s’encarregaran de transmetre les dades de participació i escrutini a la central de recollida de dades. Des de les 9 del matí la maquinària de la jornada electoral es posarà en marxa i inclourà diferents fronts. La seguretat, els avenços de participació o el trasllat de persones amb mobilitat reduïda són part dels serveis que s’activen en un dia com aquest. Els partits esperen que els índexs de participació siguin tan elevats com  al desembre passat quan un 73,4 per cent dels electors van exercir el seu dret.

Entre les 8 i les 9 del matí de diumenge es constituiran les meses electorals perquè els col·legis puguin obrir a les 9. Els primers avenços de participació es donaran a conèixer a les 2 del migdia i a les 6 de la tarda. A les 8 del vespre es tancaran els col·legis i s’iniciarà el recompte dels vots. Fins aquesta hora també funcionarà un dispositiu especial, instal·lat al Casal Pere Quart, que comptarà amb una oficina de coordinació electoral per garantir el bon funcionament dels equips informàtics, aplicacions de gestions i del web electoral. També hi haurà un punt d’atenció als electors.

 En aquest cas el servei donarà suport als membres de les meses electorals i als ciutadans sobre el cens electoral o la ubicació del col·legi electoral. Informarà presencialment al casal o de forma telefònica a través del 937264211. Tant la Policia Municipal com els Mossos d’Esquadra s’encarregaran de la vigilància dels col·legis i del conjunt de la ciutat i hi haurà equips d’emergència per resoldre qualsevol incidència.

L’Ajuntament també contracta a Creu Roja el servei que permet el trasllat de persones a les quals per malaltia, discapacitat o edat avançada, els sigui físicament impossible arribar pels seus propis mitjans a votar. Qui necessiti aquest servei pot sol·licitar-los de manera gratuïta trucant a Creu Roja (659 92 77 88) fins aquest dissabte o a la Policia Municipal, fins al mateix diumenge, a través del número 900 112 092.

Una de les novetats d’aquestes eleccions afecta a un col·legi electoral. En concret les persones que votaven a l’escola La Immaculada (seccions electorals 6-17 i 6-18) podran fer-ho a la Biblioteca del Sud, situada al passeig dels Almogàvers, 49

Publicitat
Comentaris
To Top