Arxiu

L’Ajuntament anuncia una inversió de 3,6 milions en l’espai públic

El Parc de Can Gambús és un dels espais inclosos al pla i on s’actuarà en els propers dos anys
El Parc de Can Gambús és un dels espais inclosos al pla i on s’actuarà en els propers dos anys / ESTEVE BARNOLA

– Yolanda Rico –

Les crítiques veïnals i polítiques per la deficient situació de l’espai públic de la ciutat han estat una constant en els darrers anys. Una situació que els responsables del manteniment de la ciutat atribuïen a la crisi econòmica. Ara, l’equip de govern ha concretat la inversió que es farà per posar al dia Sabadell i millorar l’eficiència energètica dels edificis municipals. Ha presentat un pla de xoc al què destinarà més de 3.6 milions d’euros. El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, s’ha referit al nou pla de xoc de manteniment de la ciutat com una de les eines amb les què l’equip de govern «donem compliment a aquesta voluntat del govern municipal que és la transformació de la ciutat, començant pels carrers i places adequats per la convivència, com un dels elements de cohesió social». Si a l’abril, després de l’aprovació del pressupost municipal, Guerrero ja anunciava que es destinarien 47 milions d’euros a «dignificar» la ciutat perquè «una ciutat degradada és una crida a l’incivisme i a la marginalitat», ara es concreta el pla de xoc que preveu actuar en ferms i voreres, places i espais verds, fonts, clavegueram, senyalització, estalvi i eficiència energètica i en la conservació de la gespa de l’Estadi Municipal de la Nova Creu Alta. En total seran més de 3,6 milions d’euros els que es destinin, a partir del novembre, a aquestes intervencions de les quals la partida més important anirà a parar a la senyalització de trànsit. En concret, aquest capítol absorbirà 1.218.750 euros durant un període de dos anys més altres dos de pròrroga de forma automàtica amb 250.000 euros més si es disposen de recursos econòmics addicionals en cas d’executar-se, ha informat l’Ajuntament.

Publicitat
Comentaris
To Top