Publicitat
Arxiu

Canvis en la mobilitat al Centre per reduir la presència de cotxes

La Gran Via forma part, juntament amb Ronda Ponent i N-150, dels tres eixos cívics de distribució al què intervindrà l’Ajuntament
La Gran Via forma part, juntament amb Ronda Ponent i N-150, dels tres eixos cívics de distribució al què intervindrà l’Ajuntament / ESTEVE BARNOLA

– Yolanda Rico –

La recuperació de l’espai públic és un dels objectius que s’ha fixat l’equip de govern per aquest mandat. Un propòsit que passa per la creació d’eixos viaris que beneficiïn el transport públic i el comerç. És el que l’Ajuntament anomena «mobilitat urbana basada en la proximitat». El primer canvi important es durà a terme al sector Centre-Creueta, a petició dels propis veïns que aquest dimarts coneixen el projecte definitiu que es posarà en marxa a finals de novembre.

L’Ajuntament ha convocat aquest dimarts els veïns del sector Centre-Creueta al Casal Pere Quart. El motiu de la trobada és explicar el projecte de pacificació del trànsit en aquesta part de la ciutat. Un conjunt de canvis en la mobilitat que donaran pistes a l’equip de govern per saber com reordenar el trànsit a altres punts del Centre.

Aquest és el primer barri que ha expressat la seva decidida aposta per un model de mobilitat que redueix la presència de vehicles als carrers i converteix les persones en els protagonistes de l’espai. El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, creu que aquesta experiència podria servir com a exemple per altres barris: «tant de bo hi hagués una cua de barris demanant canvis d’aquest tipus».

Malgrat això, reconeix que la iniciativa tampoc és extrapolable a altres zones perquè cada barri té les seves pròpies necessitats però sí que es poden dur a terme accions de pacificació. Una de les properes zones a les què es podrien aplicar mesures de recuperació de l’espai públic és Gràcia a on, segons apunta l’edil, també s’hi està treballant.

Publicitat
Comentaris
To Top