Ciutat

La Fira de Santa Llúcia s’obre divendres a la plaça Sant Roc

Representants de l’Agrupació Fira Santa Llúcia amb Juli Fernàndez i Marisol Martínez
Representants de l’Agrupació Fira Santa Llúcia amb Juli Fernàndez i Marisol Martínez / ESTEVE BARNOLA

Aquest any la tradicional Fira de Santa Llúcia estrena nova ubicació a la plaça Sant Roc. Un emplaçament que esperen sigui ja definitiu després d’uns anys de provisionalitat amb motiu de les obres dels Ferrocarrils de la Generalitat. La Fira de Santa Llúcia obrirà al públic el pròxim divendres a mitja tarda. Les parades ja estan instal·lades i els paradistes s’afanyen a completar els seus aparadors per al gran dia.

El 2016 estarà marcat pel nou emplaçament de la fira. Un fet que no va ser ben rebut d’entrada entre els paradistes, però que s’ha acabat acceptant, com explica Joan Navarro, vicepresident de l’Agrupació Fira de Santa Llúcia de Sabadell: «Quan ens vam assabentar del canvi d’ubicació, els paradistes pensaven que ens ho estàvem inventant i eren molt reticents. Al final els vam poder convèncer que aquest també és un eix comercial. Si bé no passa tanta gent com, per l’altra banda, és un bon indret».

El president de l’Agrupació, Daniel Jiménez, qualifica la ubicació de «molt bona, a les portes mateix de l’Ajuntament».

Juli Fernàndez ha recordat que la fira «ha viscut molts anys en la provisionalitat», passant pel Passeig, la Rambla o la mateixa plaça Sant Roc, però que espera que enguany s’hagi trobat l’espai «d’estabilitat» definitiu.

La tinenta d’alcalde de l’Àrea de Promoció de la Ciutat i Participació, Marisol Martínez, ha parlat de la vinculació que han buscat en aquesta campanya de Nadal entre modernitat i tradició: «Volem que la Fira de Santa Llúcia sigui una part fonamental de les festes per la tradició que té al territori, però també hem introduït altres aspectes més moderns, com el Flea Market. Creiem que poden conviure».

Comentaris
To Top