Ciutat

La Generalitat busca famílies d’acollida per a un centenar d’infants de 0 a 6 anys

L’alcalde Juli Fernàndez i la consellera Dolors Bassa (al centre), ahir al Casal Pere Quart
L’alcalde Juli Fernàndez i la consellera Dolors Bassa (al centre), ahir al Casal Pere Quart / D. S.

– Elisabeth Álvarez –

Aconseguir famílies d’acollida per a 100 infants de fins a 6 anys que actualment viuen en residències tutelades per la Generalitat és l’objectiu de la nova campanya presentada aquest dilluns a Sabadell. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va subratllar ahir que «tots i totes som conscients que de 0 a 6 anys el millor lloc on poden estar els infants és en una família».

Per això, la Generalitat ha impulsat la campanya de promoció de l’acolliment familiar, que es va presentar a Sabadell. «Com a govern hem de tenir una actitud més transformadora. Busquem famílies d’acollida per a poder treure els infants de la institució», va manifestar Bassa.

En aquests moments a tot Catalunya hi ha més de 600 famílies acollidores que tenen acollits més d’un miler d’infants. Com explica la directora de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA), Agnès Russiñol, «encara en necessitem més, especialment per a grups de germans o infants amb malalties greus i diversitat funcional. Actualment hi ha 100 infants de 0 a 6 anys amb aquestes característiques que esperen una família acollidora».

Al centenar de menors fins a 6 anys se sumen uns 500 infants tutelats d’entre 7 i 18 anys que també estan pendents d’acolliment. Tot i les dificultats per ser infants més grans, des de l’ICAA confien que «també trobarem famílies per als de 7-18 anys».

A més de trobar famílies la campanya incideix en la sensibilització. El secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, explica que «volem sortir portes enfora, i per això la campanya es fa a peu de carrer». De fet, durant aquesta setmana una taula instal·lada a l’entrada del Casal Pere Quart informarà als ciutadans sobre l’acolliment.

A més, aquest dimecres a les 18 hores el Casal Pere Quart acollirà una xerrada informativa, i el dijous 1 al mateix espai es farà una representació teatral.

Comentaris
To Top