Ciutat

Manuel Bustos anirà a judici per la retirada de multes als seus familiars

Josep Miquel Duran acudint a declarar als jutjats el juliol del 2015
Josep Miquel Duran acudint a declarar als jutjats el juliol del 2015 / ESTEVE BARNOLA

– Y. R. –

La jutgessa que instrueix el sumari del cas Mercuri, Beatriz Faura, ha dictat l’obertura de judici oral contra l’exalcalde Manuel Bustos, l’excap de la Policia Municipal Josep Miquel Duran, i l’exdirector de l’Àrea d’Espai Públic a l’Ajuntament, Xavier Izquierdo. Tots tres aniran a judici per la retirada d’unes multes a familiars de l’exregidor. Els fets investigats per la jutgessa pertanyen a la peça 30 del sumari del cas de corrupció. L’Audiència Provincial de Barcelona serà l’encarregada de dictar la data del judici i la sentència. A Bustos se li acusa de dos delictes de tràfic d’influències i un de prevaricació. A Duran dos delictes de tràfic d’influències, un delicte de malversació de cabals públics, falsedat documental i prevaricació administrativa. Sobre Izquierdo recau l’acusació d’un delicte de malversació de cabals públics en qualitat de còmplice.

Tant el Ministeri Fiscal com l’acusació popular que exerceix la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, demanen per Bustos dos anys de presó amb inhabilitació durant el temps de condemna, i una multa de 400 euros i sis anys d’inhabilitació especial per l’exercici d’ocupació o càrrec públic en l’administració per cada un dels dos delictes de tràfic d’influències.

Per l’excap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, 2 anys de presó amb inhabilitació especial per l’exercici del dret de sufragi passiu durant el temps de condemna; una multa de 400 euros i 6 anys d’inhabilitació especial per l’exercici d’ocupació o càrrec públic, sigui per designació o per oposició pública pel delicte de tràfic d’influències; una multa a raó de 12 euros diaris durant 10 mesos i dos anys de suspensió d’ocupació o càrrec públic pel delicte de malversació de cabals públics; 4 anys i 6 mesos de presó amb inhabilitació especial per l’exercici del dret de sufragi passiu durant el temps de condemna, i una multa a raó de 12 euros diaris durant 12 mesos, 4 anys d’inhabilitació especial per l’exercici d’ocupació o càrrec públic en l’administració sigui per designació o per oposició pública pel delicte de falsedat documental.

Finalment demanen 9 anys d’inhabilitació especial per l’exercici d’ocupació o càrrec públic en l’administració sigui per designació o per oposició pública pel delicte de prevaricació administrativa, també per Duran.

Comentaris
To Top