Ciutat

La meitat dels joves de 4t d’ESO consumeix alcohol en festes familiars

Presentació dels resultats i de la campanya amb Ferràndiz (Drets Civils) i Vidal (Salut)
Presentació dels resultats i de la campanya amb Ferràndiz (Drets Civils) i Vidal (Salut) / ESTEVE BARNOLA

– Edurne Concejo –

Les regidories de Salut i Drets Civils han presentat els resultats d’aquesta enquesta en l’àmbit del consum de drogues. Segons els resultats, el 50,2 per cent dels joves d’entre 15 i 16 anys que han completat el test consumeixen alcohol durant les festes familiars. Els resultats de l’enquesta d’hàbits de salut sobre el consum de drogues en joves presentats per l’Ajuntament han deixat dades alarmants com la que confirma que la meitat dels alumnes de 4t d’ESO dels 30 centres enquestats consumeixen algun tipus d’alcohol acompanyats dels seus familiars.

Per a Ramon Vidal, regidor de Salut, aquests consum generalitzat en festes familiars «és preocupant». «El primer entorn que té el jove és el de casa, la resta vénen després. Això forma part dels determinants de salut. Em preocupa, així com que es fumi a les cases d’aquests joves».

Des de l’Ajuntament, el programa ‘De què parlem quan parlem de drogues?’ contempla sessions dirigides als pares i mares per tal d’informar-se sobre les problemàtiques més freqüents relacionades amb el consum de drogues. Durant la trobada es parla de com fomentar l’autoestima i la presa de decisions dels fills i se’ls aconsella per trobar la millor forma de comunicar-se amb ells per parlar de drogues. Hi ha prevista una sessió a la Biblioteca de Ponent (2 març, 18.30h), però és pot ampliar als centres educatius interessats.

Els resultats de l’enquesta també reflecteixen un lleuger major consum de risc entre les noies que entre els nois. Mentre el 54 per cent dels nois s’ha emborratxat alguna vegada, en el cas de les noies la xifra s’eleva al 61 per cent.

En el cas del tabac es pot veure com més de la meitat dels joves (54 per cent) no fuma actualment. Tot i això, el 23 per cent ho fa menys d’un cop per setmana i un 6 per cent 1 o 2 cops per setmana.Pel que fa als fumadors habituals, hi ha més noies, un 12 per cent, que fumin cada dia, que nois, un 9 per cent.

Publicitat
Comentaris
To Top