Ciutat

Sindicats i Ajuntament seguiran de forma conjunta el procés d’Smatsa

Reunió entre veïns, treballadors d’Smatsa i Ajuntament el gener passat
Reunió entre veïns, treballadors d’Smatsa i Ajuntament el gener passat / E. B.

– Y. R. –

Després de dos dies de reunions entre els sindicats i l’Ajuntament, les parts han acordat crear una comissió de seguiment del procés engegat per revisar el contracte amb l’empresa Smatsa.

Representants municipals es van reunir dijous i divendres amb els quatre sindicats que tenen representació al comitè de l’empresa encarregada de la neteja viària i la recollida de residus, Serveis de Medi Ambient SA (Smatsa). UGT, CCOO, CGT i USOC van ser presents a la trobada que es va plantejar amb l’objectiu d’oferir «la màxima transparència en el procés iniciat per l’Ajuntament per vetllar pel compliment per part de l’empresa, del servei», segons va comunicar el propi equip de govern.

Cal recordar que el consistori ha decidit demanar a la Generalitat la revisió del contracte pel qual es va adjudicar a Smatsa el servei, per presumptes irregularitats comeses per l’empresa i que aquesta ha negat. La revisió podria comportar l’anul·lació del contracte.

Arran de les reunions, han decidit crear una comissió entre el comitè, amb representació dels quatre sindicats, i l’Ajuntament que farà el seguiment periòdic del procés. El quatripartit ha reiterat, després de les trobades, «la ferma voluntat de mantenir els llocs de treball i les condicions laborals de la plantilla passi el que passi» davant la preocupació expressada pels treballadors d’Smatsa des que es va conèixer la notícia.

La plantilla tem que es puguin perdre llocs de treball davant d’una possible anul·lació del contracte i posterior municipalització del servei.

Comentaris
To Top