Arxiu

El cribatge del Taulí ha permès detectar un miler de càncers als últims 10 anys

El Parc Taulí compta amb un consolidat programa de cribatge de càncer de mama
El Parc Taulí compta amb un consolidat programa de cribatge de càncer de mama / LLUÍS FRANCO

– Edurne Concejo –

L’anàlisi de la darrera dècada del Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama del Taulí mostra un elevat percentatge de participació entre les dones de la zona, el que ha permès una detecció precoç, facilitant un millor pronòstic. Entre el 2005 i el 2015 s’han detectat més d’un miler de neoplàsies -proliferació descontrolada de cèl·lules a l’organisme- malignes. «Una neoplàsia maligne és un càncer, un carcinoma, que pot ser ‘in situ’ -una lesió que afecta només el conducte galactòfor- o ‘invasor’-quan les cèl·lules poden anar més enllà dels conductes, fins als ganglis o altres organismes-», explica la doctora Marisa Baré. La supervivència mitjana de les dones afectades per un càncer de mama és del 85 per cent, tot i que aquest percentatge s’eleva fins al 100 per cent si es detecta als estadis 0 o I.

Comentaris
To Top