Ciutat

Sabadell secunda la vaga de dones per exigir la igualtat de gènere

Concentració davant l’Ajuntament i celebració del Dia Internacional de la Dona a l’escola Can Llong (dreta)
Concentració davant l’Ajuntament i celebració del Dia Internacional de la Dona a l’escola Can Llong (dreta) / E. BARNOLA

– Y. Rico –

Un centenar de persones es van concentrar dimecres, Dia Internacional de la Dona, davant l’Ajuntament per secundar la vaga internacional de dones convocada pel moviment argentí ‘Ni Una Menos’. La convocatòria va durar mitja hora i es va dur a terme per exigir la fi de les desigualtats de gènere. La concentració no va estar exenta de polèmica. Mentre el PSC criticava que l’Ajuntament considerés permís no retribuït l’assistència dels empleats municipals a l’acte, el PP qualificava la convocatòria de «míting de les CUP».

Com a molts altres països, Sabadell es va sumar dimecres a l’aturada de mitja hora (de 12 a 12.30h) amb la què el moviment argentí ‘Ni Una Menos’ volia visibilitzar «la força i la potència que tenim juntes». L’objectiu de la convocatòria era demostrar que la unió de les dones pot fer possible «aturar un món que sense nosaltres no funcionaria».

La vaga, que van secundar també treballadors municipals, va incloure la lectura d’un manifest unitari a càrrec d’una representant de la Taula de Gènere. Al final, els assistents van enlairar globus de color lila.

Els organitzadors van deixar clar que les dones «estan fartes i cansades de l’oblit, el silenci i l’opacitat amb que s’encobreixen les nostres demandes i necessitats». Avortament lliure i gratuït, fi de les violències masclistes, reconeixement de les diferents identitats de gènere, la fi de la discriminació laboral, l’accés a l’habitatge lliure i l’aturad a de les privatitzacions i les retallades són algunes de les exigències que van plantejar amb aquesta vaga mundial de mitja hora.

Un acte, però, no exempt de polèmica. Pel grup municipal del PP, present a la plaça Sant Roc, el manifest que es va llegir era «vergonyós». La secretària General del PP de Sabadell, Cuca Santos, va dir que l’acte del Dia Internacional de la Dona «s’ha convertit en un míting de les CUP». Va manifestar que «s’ha polititzat l’acte, s’ha apropiat del dia de totes les dones i l’han utilitzat per reivindicar la seva ideologia antisistema, feminazi i anticapitalista». Santos va mostrar indignació pel que considera una «continua apropiació dels discursos i reivindicacions de les dones per part del feminisme extrem i antisistema» que, segons va dir, no representa totes les dones.

El grup municipal del PSC, tot i que es va sumar a l’Aturada Internacional de Dones, també va valorar de forma negativa que Recursos Humans de l’Ajuntament enviés als treballadors una comunicació en la què s’informava que «l’assistència a la concentració es considera permís no retribuït i es considera temps a recuperar».

Comentaris
To Top