Ciutat

Sabadell, referent de la FP: organitza la primera fira comarcal dedicada a aquests estudis

Estudiants de tot Catalunya van participar divendres al concurs de la família professional fusta i moble a l’Institut Escola Industrial
Estudiants de tot Catalunya van participar divendres al concurs de la família professional fusta i moble a l’Institut Escola Industrial / LLUÍS FRANCO

– Elisabeth Álvarez –

Sabadell acollirà el 19, 20 i 22 d’abril la primera fira d’abast comarcal dedicada a la Formació Professional, una trobada que aglutinarà tota la informació al voltant d’aquests estudis oberta a alumnes i famílies. Tindrà lloc a les instal·lacions de Fira Sabadell amb accés gratuït.

‘Apropa’t a l’FP’ situarà Sabadell com a referent de la Formació Professional a tota la comarca del Vallès Occidental. Es tracta de la primera fira d’abast comarcal dedicada a aquests estudis i pel govern «representa un important pas endavant en l’impuls i foment de la FP dins l’estratègia educativa de la ciutat».

La trobada tindrà lloc a les instal·lacions de Fira Sabadell, serà d’accès gratuït i acollirà xerrades sobre els 79 cicles formatius de les 21 famílies professionals, ponències d’interès general de l’àmbit educatiu i laboral, un espai de diàleg amb professionals d’unes 50 empreses convidades, la presència de 17 centres de formació i idiomes, espais d’orientació personalitzada i un servei sobre ocupació i creació d’empreses. El programa encara s’està acabant de tancar.

La fira substitueix les jornades d’orientació d’estudis superiors que s’organitzaven a la ciutat durant el primer semestre de l’any, i on també es donava informació sobre graus universitaris.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, Joan Berlanga, explica que «l’accés a la formació universitària és més fàcil perquè els centres organitzen jornades de portes obertes, i amb l’FP hi havia una mancança».
Sabadell Orienta

La fira forma part de la nova estratègia municipal Sabadell Orienta, que fomenta l’orientació acadèmica i professional per, entre altres objectius, reduir l’abandonament escolar prematur.

‘Apropa’t a l’FP’ es concentrarà en la difusió de la formació professional com una oferta de qualitat que registra un alt índex d’inserció laboral.El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha afirmat que «hem volgut donar un tomb a l’orientació a la ciutat i per això hem apostat per aquesta fira, que serà singular, àmplia, molt transversal i d’abast comarcal. Un esforç que cal agrair a tots els professionals implicats».

Comentaris
To Top