Publicitat
Ciutat

El Parc Catalunya, referent de la recuperació de l’espai públic, celebra 25 anys pendent d’una reforma integral

El Parc Catalunya, en una foto d'arxiu / LLUÍS FRANCO

El Parc Catalunya compleix aquesta setmana 25 anys de la seva inauguració com a símbol de lluita ciutadana. En un moment crucial pel disseny de ciutats en què la ciutadania guanyi protagonisme, aquest espai servirà per reivindicar la recuperació de l’espai públic en una festa que tindrà lloc el proper mes de maig. Al marge del que significa el parc per la ciutat, l’Ajuntament afronta la seva reforma integral. De moment, les actuacions es centraran en la reparació de les fuites d’aigua que pateix el llac.

El Parc Catalunya va ser la primera conquesta ciutadana per gaudir d’espais verds». D’aquesta manera defineix el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, el que significa l’espai que aquesta setmana celebra els seus 25 anys. Després van venir altres projectes, també ambiciosos però que encara no s’han acabat de materialitzar en la seva totalitat com són el Parc Central del Vallès (zona sud) i el parc Can Gambús (zona nord oest). La commemoració arriba en un moment decisiu pel futur de Sabadell ja que l’Ajuntament treballa en una nova definició de la mobilitat que permeti que les persones guanyin protagonisme en detriment dels vehicles.

I per fer visible aquesta reivindicació es prepara una gran festa els propers 20 i 21 de maig al Parc Catalunya coincidint amb la festa que anualment es celebra en aquest emblemàtic espai.

Al marge del seu simbolisme, el parc necessita que s’hi actuï en diferents parts per tal de posar-lo al dia. Malgrat que Guerrero reconeix les mancances també manifesta que «ara mateix hi ha altres prioritats com són el Parc del Nord o el de les Aigües» per la qual cosa no es pot dur a terme una reforma integral. El que sí que es farà abans de la festa de maig serà reparar el llac. El passat mes d’octubre se’n va buidar una part per comprovar l’abast de les fuites que s’hi van detectar. En concret, es va aturar l’entrada d’aigua al llac. Per aquest motiu aquests dies el nivell del llac és inferior.

El regidor ha explicat que l’avaria no és tan greu com la detectada a La Bassa de Sant Oleguer a la vegada que ha confirmat que en els propers dies es procedirà a reparar-la.

També es realitzaran diferents reparacions en el circuit de la cascada que permetran que estigui operativa en les properes setmanes. Aquesta no és la primera aturada que pateix ja que durant el darrer brot de legionel·la que la ciutat va partir al 2014 també es va haver de detenir el seu funcionament.

L’actuació comportarà la neteja del fons del llac i, per tant, el trasllat dels peixos als dipòsits situats al viver municipal del carrer Prat de la Riba. De moment, aquesta serà la intervenció més destacada al parc enguany.

Publicitat
Comentaris
To Top