Arxiu

Emotiu homenatge a Muriel Casals a la plaça de Sant Roc

Muriel Casals ha rebut aquesta nit la Medalla al Mèrit Ciutadà a títol pòstum en un acte sobri i molt emotiu a la mateixa plaça de Sant Roc al que hi han assistit prop de mig miler de persones que s’han emocionat en sentir la seva germana Isabel quan ha dit, després de rebre la Medalla de mans de l’alcalde, Juli Fernàndez, que «la trobem a faltar».
L’acte l’ha obert al cor Vakombà dirigit per Mariona Sánchez que ha interpretat dues peces. Tot seguit la presentadora, la periodista Elisabet Carnicé, ha fet una introducció de l’acte que s’ha fet coincidir amb el seu 72è aniversari de Muriel Casals.
L’historiador Josep Maria Benaul, amic personal de Muriel Casals, ha llegit una glosa en la que ha recordat que el seu independentisme es va forjar a l’entorn familiar.
Jordi Cuixat, el president d’Òmnium després de la Muriel ha destacat justament «la seva capacitat de síntesi», tot recordant el que deia: «urnes, unitat, i independència».
La seva amiga i companya en el tàndem ANC-Òmnium, la també sabadellenca Carme Forcadell, actual presidenta del Parlament de Catalunya, ha fet una intervenció especialment emotiva quan ha parlat de Casals com «estimada i enyorada amiga».
La seva filla no ha pogut estar present a l’acte però s’ha projectat un video en el que ha agraït la Medalla i el suport que ha rebut la seva mare de tanta gent.
Abans del lliurament de la Medalla l’alcalde Juli Fernàndez ha destcat que la Muriel «va ser una dona compromesa amb la societat civil» i que «tenia un somriure amb uns ulls plens de cel que et deia el camí que s’havia de seguir».
L’acte l’han tancat dos nebots de la Muriel, l’Albert i el Guillem, que han interpretat dues peces al piano.

Comentaris
To Top