Publicitat
Ciutat

Inaugurada l’exposoció amb la proposta de futur pel Centre

La proposta d’urbanització del Passeig i els entorns, com també la del centre de la ciutat ja es pot veure en una exposició instal·lada al mateix passeig de la Plaça Major s’ha inaugurat avui amb el nom d’“El teu centre. Un projecte de ciutat”. Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell, ha afirmat que “aquesta exposició mostra una proposta per millorar el centre de Sabadell, és a dir, el cor de la ciutat, un espai que volem que sigui més atractiu, més habitable i més còmode per a la ciutadania”. La mostra presenta a l’interior el pla de millora de l’espai central previst per l’Ajuntament, que inclou també el pla de mobilitat per al centre de la ciutat i dades econòmiques, un pla basat en un projecte cultural, en un espai de vida i que pivota en l’entorn dels centres escolars. L’objectiu és guanyar espais verds i aconseguir un espai públic millor, menys contaminat i més pensat per a les persones.D’altra banda, la part exterior de l’exposició és una visió històrica del procés de transformació que ha viscut el passeig de la Plaça Major. És el que a l’exposició es presenta com “Una mirada enrere per fer un pas endavant”, que relata el procés de transformació dels espais del centre històric que van derivar en la pèrdua de la plaça Major i en la creació de l’eix nord-sud. Aquesta informació permet entendre algunes de les característiques de la situació actual del centre.Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, s’ha expressat en el sentit que “l'exposició ja parteix d'un munt de feina prèvia, una seixantena de reunions amb 260 persones i un ampli treball amb les entitats. Ara volem que aquesta mostra sigui participativa i interactiva, que la gent hi digui la seva, per tal de construir conjuntament el centre dels propers anys”. I ha afegit que “el nostre objectiu és transformar l’espai públic per millorar la vida de les persones”.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top